PODRŠKA SA TERENA ZA ‘ČELIČNU LEJDI’! Kao što smo i najavljivali: Sebija Izetbegović među kandidatima SDA za člana Predsjedništva BiH

Najmanje četiri općinska odbora su, prema pisanju medija, dala podršku i prednost Sebiji Izetbegović u odnosu na ostale kandidate, tokom unutarstranačke nominacije SDA-ovog kandidata za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda.

Profesorica Sebija Izetbegović zasad uživa, navode izvori Žurnala, podršku općinskih organizacija Ilidže, Vareša, Fojnice, kao i jednog odbora s područja Republike Srpske. Očekivano je da će Sebija Izetbegović također uživati podršku Asocijacije žena SDA i Asocijacije FATMA, kao i veliku podršku općinskih odbora SDA iz Sarajeva.

Također, saznajemo da će u petak, 27. aprila, biti održana tribina SDA u Ključu, a Asocijacija žena SDA pozvala je Sebiju Izetbegović na taj skup. Ipak, dolazak je otkazala zbog ranije preuzetih obaveza, pa će se na skupu pojaviti Šefik Džaferović.

Očigledno je da je uprkos unutarstranačkim opstrukcijama u režiji nekoliko klanova u SDA,  koji su htjeli ušutkati njen glas, Čelična lejdi ipak pronašla svoj put do zvaničnih nominacija. Svojim dosadašnjim radom i zalagenjem je to svakako i zaslužila, a naše informacije sa terena govore da se nominacije Sebije Izetbegović neće zaustaviti samo na ovih par općina. Jednostavno, situacija na terenu zorno pokazuje kako većina članstva prof. dr. Sebiju Izetbegović vide kao jedino rješenje za BiH, ali i kao pobjednički izborni adut SDA.

O potrebi njene kandidature u kritičnim momentima za BiH i njene narode pisali smo u više navrata.

(Global CIR)

Komentarion this Post

  1. Jedini pravi kandidat i jedina koja može donijeti pobjedu, promjene i ostalo….

    Reply
  2. Puna podrsku za nasu jednu i jedinu CELICNU LADY !!!!!

    Reply
  1. […] PODRŠKA SA TERENA ZA ‘ČELIČNU LEJDI’! Kao što smo i najavljivali: Sebija Izetbegović među … […]

Komentiraj