NASTAVLJENE NOMINACIJE, ‘ČELIČNA LEJDI’ SVE BLIŽE KANDIDATURI: Novogradska SDA predvođena Husom Ćesirom dala joj jednoglasnu podršku, nominacije stigle iz općina Centar i Novo Sarajevo

Stranka demokratske akcije (SDA) nastavila je sa unutarstranačkim nominacijama potencijalnih kandidata za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda, a kandidat  Općinskog odbora SDA Novi Grad  Sarajevo za člana Predsjedništva BiH je, kako saznajemo,  prof. dr. Sebija Izetbegović. ‘Čelična lejdi’ polahko, ali sigurno, preuzima primat u općinskim nominacijama, tako da bi se kandidat  SDA za člana Predsjedništva mogao znati već 30. aprila, kada svi općinski odbori moraju dostaviti svoje prijedloge.

Image result for sebija izetbegović tribina

Općinski odbor SDA Novi Grad jednoglasno za ‘Čeličnu lejdi’

Odluka o nominaciji prof. dr. Sebije Izetbegović ispred Općinskog odbora SDA Novi Grad donesena je na večerašnjoj sjednici.

Iako je iz Kantonalnog odbora SDA Sarajevo prije desetak dana upućen dopis svim općinskim odborima da dostave imena kandidata, te navedeno blago sugestivno da su to Denis Zvizdić, Šefik Džaferović i Safet Softić, novogradska SDA na čelu sa Husom Ćesirom donijela je odluku da to ne bude nijedan od njih trojice, već prof.dr. Izetbegović.

Sebiju Izetbegović nominovali stranački odbori općina Centar i Novo Sarajevo

Općinski odbor SDA Centar Sarajevo je, kako saznajemo, predložio Sebiju Izetbegović, uz Denisa Zvizdića i Asima Sarajlića.

Općinski odbori, podsjećamo, mogu predložiti najviše tri kandidata. Do sada  ih je prema našim informacijama desetak predložilo prof.dr. Izetbegović kao kandidata.

Kada je riječ o Sarajevskom kantonu prijedloge u Centralu stigli su sljedeći prijedlozi: Stari Grad– Denis Zvizdić; Centar– Sebija Izetbegović, Denis Zvizdić, Asim Sarajlić; Novo Sarajevo– Sebija Izetbegović, Amor Mašović, Denis Zvizdić; Novi Grad– Sebija Izetbegović; Ilidža– Sebija Izetbegović, Denis Zvizdić; Trnovo– Denis Zvizdić, Asim Sarajlić; Vogošća– Denis Zvizdić i Asim Sarajlić. Čekaju se još odluke Ilijaša i Hadžića.

Ime kandidata bit će poznato i prije konvencije?

Iako je generalni sekterar SDA Halid Genjac najavio da će glasanje biti tajno, prije tri dana predsjednik ove stranke Bakir Izetbegović najavio je drugu mogućnost. “Mislim da će prevagu ipak imati jedan kandidat, da će dobiti preko 50 posto, ali neka to ostane kao neka moja pretpostavka tako da se može desiti da tu stvar završimo aklamacijom”, kazao je Izetbegović.

Rok za dostavljanje svih prijedloga je 30. april, a iz SDA ranije je najavljeno da će 26. maja na, konvenciji stranke, zvanično biti promovisan njihov kandidat za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda.

Profesorica Sebija Izetbegović, kako smo ranije javili, uživa podršku općinskih organizacija Ilidže, Vareša, Fojnice, kao i jednog odbora s područja Republike Srpske. Očekivano je da će također uživati podršku Asocijacije žena SDA i Asocijacije FATMA.

PODRŠKA SA TERENA ZA ‘ČELIČNU LEJDI’! Kao što smo i najavljivali: Sebija Izetbegović među kandidatima SDA za člana Predsjedništva BiH

(Global CIR/Agencije)

 

Komentiraj