IZRAEL SE NE ŽELI OČITOVATI! Raketirani položaji SAA, niko zasad ne zna ko je izveo napad na skladišta oružja, poginulo 40 ljudi

Neimenovani sirijski dužnosnik potvrdio je da su pogođena skladišta streljiva 47. brigade sirijske vojske u Hami te da su projektili najvjerojatnije ispaljeni iz zrakoplova, dok je druga meta bilo skladište streljiva na istoku Alepa.

Snažne eksplozije odjekivale su u nedjelju navečer na području grada Hame i pokrajine Alep u Siriji, izvijestila je tamošnja državna novinska agencija SANA. Državni mediji navode da su dvije vojne baze pogođene projektilima koje je ispalio zasad nepoznati neprijatelj.

Jedan vojni izvor potvrdio je sirijskoj novinskoj agenciji da se “oko 22:30 sati po lokalnom vremenu dogodio novi raketni napad, usmjeren na vojne položaje u Hami i Alepu”, prenosi RT.

Poginulo četrdeset ljudi?

Neimenovani sirijski dužnosnik potvrdio je za rusku agenciju RIA da su pogođena skladišta streljiva 47. brigade sirijske vojske te da su projektili najvjerojatnije ispaljeni iz zrakoplova. , u sjevernoj Siriji, koje se nalazi između grada Al-Malikiayh i zračne luke Al-Nayrab.

Prema zasad nepotvrđenim infrmacijama, u napadu je bilo poginulih i ranjenih. Prema izvorima proturežimskih snaga, poginulo je više od 40 ljudi. Eksplozije u vojnoj bazi u Hami trajale su više od sat i pol, šireći se na obližnje naselje zbog čega su neki stanovnici bili prisiljeni bježati iz svojih domova, izvijestio je Sky News.

Na videosmnimci objavljenoj na internetu jednog od navodnih zračnih napada vidi se velika eksplozija koja osvjetljava horizont.

Izraelci se ne žele očitovati

Početkom travnja izraelski su borbeni zrakoplovi preko zračnog prostora Libanona izveli zračne udare na sirijsku vojnu bazu T-4 u blizini Homsa, gdje su smještene i iranske snage, pri čemu je navodno poginulo sedam iranskih vojnih savjetnika. Iranski vođa Ali Hamnei osudio je taj napad nazvavši ga “izraelskim zločinom” te najavivši odmazdu.

Na pitanje o najnovijim napadima, izraelska vojska nije niti opovrgla niti potvrdila svoju uključenost. Glasnogovornik izraelske vojske rekao je da neće odgovarati na to pitanje.

Sredinom travnja uslijedio je veliki raketni napad američkih, britanskih i francuskih snaga na tri cilja u Siriji povezana s proizvodnjom kemijskog oružja. U tim napadima nije bilo žrtava, ali su izazvali veliku diplomatrsku napetost SAD i Rusije.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj