IZRAEL OTVORENO PROTIV EU: Naši glavni neprijatelji su Iran i ‘licemjerna Europa’ koja mu gleda kroz prste

Izraelski zvaničnici su se ponovo otvoreno obrušili na Europsku uniju koja sa velikom dozom skepticizma posmatra Netanyahove predstave i prezentiranja ‘dokaza’ o navodnom nuklearnom programu  Teherana. Međutim ovaj put je izraelski ministar odbrane otišao i korak dalje te ‘licemjerniu Europu’ označio neprijateljem Izraela, ali i svjetskog mira.

Povezana slika

Avigador Lieberman je kritizirao Europu zbog apatije, ali još više zato što europske zemlje ne vjeruju optužbama iznesenim od strane Netanyahua, koji se na sve načine trudio da dokaže kako Iran tajno provodi nuklearni program s ciljem pravljenja atomske bombe.

Prema izraelskom ministru obrane, europske zemlje, a posebno potpisnice “Sveobuhvatnog plana zajedničke akcije” o nadziranju Irana i njegovih potencijalnih nuklearnih aktivnosti, namjerno ignoriraju navodne “dokaze” o razvoju iranskog nuklearnog programa, samo kako bi očuvale sporazum s Teheranom. “Europske zemlje svojim stavom ugrožavaju cijeli svijet”, rekao je izraelski ministar odbrane.

“Izrael ima četiri neprijatelja. To su Iran, Iran, Iran i licemjerje onih europskih zemalja koje se i dalje bore da gledaju kroz prste u Iranu”, rekao je Lieberman i vratio se optužbama protiv Islamske Republike za destabilizaciju Bliskog istoka.

NJEMAČKA NE ŽELI UKIDANJE SPORAZUMA! Guterres: Sporazum sa Iranom sprječava rat

(Global CIR/Agencije)

Komentarion this Post

  1. Denis

    rat izraela i njegovih satelita protiv EU i Vatikana se nastavlja …naravno preko tudjih ledja.

    Reply
  1. […] IZRAEL OTVORENO PROTIV EU: Naši glavni neprijatelji su Iran i ‘licemjerna Europa’ koja … […]

  2. […] u Izrael? IZVJEŠTAJ MINISTARSTVA: Izrael tvrdi kako Evropska unija finansira njihov bojkot IZRAEL OTVORENO PROTIV EU: Naši glavni neprijatelji su Iran i ‘licemjerna Europa’ koja … EU NAS NE RAZUMIJE, IMAJU ‘ISKRIVLJENU VIZIJU’ IZRAELA: Netanyahu traži pomoć […]

  3. […] IZRAEL OTVORENO PROTIV EU: Naši glavni neprijatelji su Iran i ‘licemjerna Europa’ koja … EU NAS NE RAZUMIJE, IMAJU ‘ISKRIVLJENU VIZIJU’ IZRAELA: Netanyahu traži pomoć baltičkih država oko Irana […]

Komentiraj