POLICIJSKA BLOKADA ZBOG SKUPA RADIKALA: Blokirani prilazi Hrtkovcima, prolaz samo uz ličnu kartu

Zbog najavljenog, a zabranjenog, okupljanja radikala u Hrtkovcima, jutros su blokirani svi putevi ka tom sremskom selu, a na magistralnom putu ka Šapcu takođe se nalazi policijska blokada.

 Blokirani prilazi Hrtkovcima, prolaz samo uz ličnu kartu

Inače, taj pravac ka Hrtkovcima lider SRS Vojislav Šešelj označio je kao put kojim će radikali ići ka Hrtkovcima.

Već na izlazu sa auto-puta kod Rume primetan je veći broj policajaca, a u mestu Jarak, na skretanjj za Hrtkovce i Šabac put je blokiran, a vozila mogu samo ka Sremskoj Mitrovici, javlja ekipa Tanjuga.

Samo žitelji Hrtkovaca, sa ličnom kartom koja potvrđuje da žive u tom mestu, mogu danas ući u svoje selo.

Vojislav Šešelj ranije je najavio da će radikali održati skup u Hrtkovcima 6. maja, na šta su neke stranke, DS, LSV, LDP, takođe najavile okupljanje u tom mjestu, da bi, kako su rekle, “zaštitile građane”.

Skup radikala, kao i sva druga okupljanja u tom mjestu su zabaranjeni.

Šešelj stigao u Jarak

Šešelj stigao u Jarak

Predsjednik SRS Vojislav Šešelj stigao je jutros u Jarak gdje se nalazi policijski kordon i blokada puta ka Hrtkovcima gdje su radikali najavili skup. Šešelj je odmah po dolasku u Jarak rekao da ih na putu niko nije zaustavljao, da je bilo nešto policije na silasku sa sautoputa ka Jarku, a takođe dodao da će još malo sačekati da se prikupe pristalice radikala.

On je blokadu ocijenio kao grešku, rekao je da su angažovane velike snage, ali i da je dva puta već bio u Hrtkovcima, doduše, kako je rekao, u zatvorenom prostoru. Šešelja je grupa pristalica radikala dočekala aplauzom, a brojni novinari okružili su lidera radikala koji je seo na stolicu i razgovara sa prisutnima.

Kako saznajemo, osuđeni ratni zločinac je silom prilika odustao od skupa u Hrtkovcima i vraća se za Beograd.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj