JOŠ JEDNA ADAPTACIJA ŽIVOTA ČUVENE PJEVAČICE I GLUMICE: Zaz kao nova Edith Piaf

Poznati francuski producent, Thomas Langmann, sin čuvenog reditelja Claudea Berry aktualno optužen za nasilje prema supruzi, nedavno je objavio snimanje nove glazbene komedije o Edith Piaf, koju će tumačiti poznata galska interpretatorica Zaz.

Charles Aznavour je mladu pjevačicu, koju poznaje cijeli Stari kontinent prije nekoliko godina uporedio sa čuvenom Piaf čije šansone “U mojoj ulici“, “Život u ružičastom “,”Padam” pa “La Foule“/Masa/, interpretira savršeno.

Jedanaest godina nakon što je Marillon Cotillard dobila “Oscara” za glavnu ulogu u filmu Oliviera Dahana “La Môme”/Djevojka/, Zaz rođena kao Isabelle Geoffroy u svibnju 1980 godine će podariti svoju potvrđenu

Piše: Džana Mujadžić

nadarenost, novoj verziji života nezaboravne Piaf.

Edith Giovanna Gassion nazvana “Môme  Piaf “ se rodila u Parizu, listopada  1915. godine, u pučkoj četvrti Belleville. Otac porijeklom iz Calvadosa i Normandije radio je u cirkusu, a majka pjevačica i glumica Margueritta  Brocco, pravog imena Annetta Maillard je bila Talijanka iz Lavurnea, čiji je otac Said Ben Mohamed  marokanski Berberin.

Edith Piaf je doživjela svjetski uspjeh kao interpretatorica, autorica pjesama i glumica. Umrla je u oblasti Grasse u listopadu 1963. godine. 

 

(Global CIR/Džana Mujadžić)

Komentiraj