NA DAN POBJEDE NAD FAŠIZMOM! Članovi Predsjedništva BiH 9. maja u Berlinu na poziv njemačke kancelarke

Članovi Predsjedništva BiH će, na poziv njemačke kancelarke Angele Merkel, 9. maja 2018. godine biti u Berlinu.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić i hrvatski član Predsjedništva BiH  Dragan Čović će u srijedu, 9. maja 2018. godine, boraviti u Berlinu, gdje će se na njen poziv sastati s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel.  

Susret članova Predsjedništva BiH s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel će biti održan u kabinetu kancelarke (Willy Brandt Straße 1) s početkom u 19 sati. Prije sastanka planirano je obraćanje medijima.

Napominjemo 9. maj se obilježava kao Dan pobjede nad fašizmom, budući da je tog datuma 1945. njemački feldmaršal Vilhelm Kajtel potpisao kapitulaciju ‘Nacističke Njemačke’. Budući da se i u Njemačkoj ovom datumu pridaje velika pažnja, ogromna  je čast  što će se bh. politički vrh upravo tada susresti sa najmoćnijom ženom Europe.

(VIDEO) IZETBEGOVIĆ O PUTU KA EU: Zajedno sa Merkelovom napravio sam ‘igrokaz’ kako bi Dodik odustao od blokade

Kako nezvanično saznajemo, očekuje se da Angela Merkel izrazi podršku euroatlantskim integracijama BiH kao i jačem angažovanju žena u bh. politici na predstojećim izborima  2018., što bi bio svojevrstan vjetar u leđa potencijalnoj kandidaturi prof. dr. Sebije Izetbegović za funkciju bošnjačkog člana Predsjedništva BiH.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentarion this Post

  1. Aferim za naseg Bakira

    Reply
  2. Bravoooo za naseg Bakira

    Reply

Komentiraj