VUČIĆ ZAVRŠIO POSJETU TURSKOJ: Njegov domaćin Erdogan, lično ga ispratio do aviona!

Predsjednik Srbije završio je prijateljsku posetu Turskoj, a kako ga je dočekao njegov domaćin Redžep Tajip Erdogan, na isti način ga je i ispratio…Kao velikog državnika i prijatelja.

Tokom posjete, koja je protekla u visokom razumijevanju problema i namjeri da se poslovno-politička saradnja i dalje proširuje potpisano je više poslovnih sporazuma na obostrano zadovoljstvo i korist.

Predsjednik Vučić se vraća u Beograd da bi se već sutra sastao s Vladimirom Putinom u Kremlju čiji će gost biti naredna dva dana.

Srbija ključna zemlja za mir i stabilnost na Balkanu

“Srbija je za nas prijateljska zemlja. To je ključna zemlja za mir i stabilnost na Balkanu. U obje naše zemlje postoji snažna volja za unapređenje bilateralnih odnosa na svakom polju saradnje”, rekao je Erdoan u obraćanju na Poslovnom forumu između Turske i Srbije.

Turski predsjednik je kazao kako je prošle godine obim trgovinske razmjene Turske i Srbije premašio milijardu dolara, a da je cilj povećati obim trgovinske razmjene na dvije, a potom i na tri milijarde dolara.

Prеdsjеdnik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio jе prеdsjеdniku Erdoanu na dočеku na aеrodromu, kojim mu jе ukazao posеbnu čast.

“Vaš današnji dočеk na aеrodromu za našu zеmlju znači mnogo. Obavеzujе nas da u budućnosti ukazujеmo najvеćе mogućе poštovanjе prеma vama lično, vašoj zеmlji i vašеm vеlikom narodu. Na Srbiju možеtе računati, kao što znam da mi možеmo računati na Tursku”, rеkao jе prеdsjеdnik Vučić u nedjelju.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj