JOHNSON ISMIJAO PRIJEDLOG! Theresa May predložila partnerstvo prema kojem bi Velika Britanija naplaćivala uvozne carine u ime EU za robu koja stiže preko britanskih luka

Britanski ministar inostranih poslova Boris Džonson napao je plan premijerke Tereze Mej o carinskom partnerstvu sa Evropskom unijom nakon izlaska Ujedinjenog Kraljevstva iz 28-članog bloka, javlja agencija AP, ocjenjujući da je to najnoviji znak neslaganja u njenom kabinetu.

Džonson je za list Dejli Mejl rekao da je ideja o partnerstvu “suluda” i da će stvoriti “potpuno novu mrežu birokratije”.

Njegovi komentari uslijedili su nakon što vlada Mejove nije uspjela prošle nedjelje da se usaglasi u vezi sa poželjnom opcijom budućih carinskih odnosa Britanije sa EU.

Premijerka Mej preferira opciju partnerstva u okviru kojeg bi Ujedinjeno Kraljevstvo naplaćivalo uvozne carine u ime EU za robu koja stiže preko britanskih luka.

Džonson je u izjavi za britanski list ocijenio da je ideja Mejove “potpuno neispitana u praksi i vrlo, vrlo će otežati postizanje sporazuma o slobodnoj trgovini”.

 

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj