SAA ODGOVORILA NA IZRAELSKE NAPADE? Granatirani ciljevi na okupiranom Golanu

Nekoliko projektila navodno je pogodilo sirijsku upravu u Quneitri, a lansirale su ih izraelske snage sa okupirane Golanske visoravni.  Samo par minuta nakon toga u izraelskim naseljima na Golanu oglasile su se sirene za opštu opasnost, a ubrzo nakon toga čule su se detonacije.

Izraelska vojska je odbila dati saopštenje šta je izazvalo  aktiviranje sistema za uzbunu, a društvenim mrežama se šire snimci koji prikazuju navodni odgovor SAA na izraelske napade.

01:28 Sirijska PVO samo na ovom snimku je oborila tri izraelske rakete:

01: 06  Sirijska PVO je oborila više krstarećih projektila koji su ispaljeni iz Libanonskog zračnog prostora. SAA odbila napad pobunjenika u u Samdaniyah Al-Gharbiyah.

01:00  Sirijska PVO reagirala je po treći put na izraelski napad na vojni cilj u Qatani južno od glavnog grada.

00:55 Odjeknula snažna eksplozija na okupiranom Golanu.

00:53 Sirijski pobunjenici pokrenuli su napad na položaj Sirijske vojske u Samdaniyah Al-Gharbiyah ubrzo nakon izraelskih napada. U tijeku su intenzivni sukobi.

00:50 IDF inzistira da su napad na Izrael izveli Iranaci iako iranskih snaga nema u tom dijelu Sirije.

00:48 Nepotvrđeni izvori sa terena maloprije su javili da je uništen izraelski tenk kod Shaaba farmi u južnom Libanonu.

00:45 Izraelski vojni avioni u libanonskom zračnom prostoru! Sirijski sustav protuzračne odbrane pogodio je nekoliko ciljeva nad Damaskom, rani izvještaji sugeriraju da su u pitanju krstareće rakete.

00: 30 Prema facebook stranici Syrian reporters SAA je gađala sljedeće ciljeve na okupiranom Golanu:  glavni vojni centar za tehničko i elektronsko izviđanje, sjedište granične policije, veliki vojni centar za presretanje telekomunikacija te  vojni heliodrom.

Ispaljeno je oko 27 raketa, dok izraelske snage tvrde kako su oborile 24 projektila, što niko ne može potvrditi sa sigurnošću.

Prema posljednjim izvještajima sirijske snage uništile su izraelski lanser raketa na Golanu. Sirijski državni mediji tvrde kako će Izraelski napadi na Siriju ubuduće biti propraćeni ‘detaljnijim’ vojnim odgovorom prema Izraelu. Naš lokalni dopisnik potvrdio je kako je lanser pogođen protutenkovskom navođenom raketom.

Prema izvještaju RT-a još uvijek je nejasno koji ‘incident’ se dogodio prvi. Međutim objavljen je snimak sirena:

Nedugo zatim Izraelci su počeli dijeliti slike iz skloništa:

 

(Global CIR/Agencije)

 

  1. […] SAA ODGOVORILA NA IZRAELSKE NAPADE? Granatirani ciljevi na okupiranom Golanu […]

  2. […] Bliskog istoka, nakon što je SAA prvi put odgovorila na izraelske zračne udare u Siriji 10. maja ove godine. Izraelci sa druge strane tvrde kako su ‘njihov dio’ Golanske visoravni ustvari […]

Komentiraj