PAPA OSUDIO IZRAELSKE ZLOČINE! Nasilje ne vodi miru, rat rađa rat

Papa Franjo osudio je danas masakr nad Palestincima u blizini granice Izraela i Pojasa Gaze i pozvao na dijalog kako bi pravda i mir prevladali na Bliskom istoku.

Obraćajući se desetinama hiljada okupljenih na Trgu Svetog Petra u Vatikanu, papa Franjo je upozorio da će ubistva samo dovesti do još nasilja, prenio je Rojters. – Ponavljam da upotreba nasilja nikad ne vodi miru. Rat rađa rat i nasilje rađa nasilje – poručio je on.

Poglavar Rimokatoličke crkve, koji je posjetio Palestinu 2014. godine, pozvao je obje strane i međunarodnu zajednicu da udvostruče napore “tako da prevladaju dijalog, pravda i mir”. On je rekao da je veoma zabrinut zbog krvoprolića na granici Izraela i Pojasa Gaze i dodao da osjeća veliku bol zbog ubijenih, ranjenih i svih koji pate, navodi AP.

U protestima organizovanim zbog preseljenja američke ambasade iz Tel Aviva u Jerusalem u ponedeljak je došlo do teškog nasilja kada je izraelska vojska otvorila vatru na demonstrante, mahom Palestince, i tom prilikom ubila najmanje 58, a ranila najmanje 2.700 osoba.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj