PORED TAKVOG PRIJATELJA, ŠTA ĆE NAM NEPRIJATELJI! Tusk: Hvala Trumpu, oslobodio je Evropu svih iluzija

Predsjednik Evropskog vijeća Donald Tusk izjavio je danas da je američki predsjednik Donald Trump “oslobodio Evropu svih iluzija” u vezi sa trgovinskim sporom i povlačenjem iz nuklearnog sporazuma sa Iranom.

Tusk je ocijenio da EU mora da bude ujedinjena kako bi se suočila sa novim fenomenom – “hirovitim samopouzdanjem američne administracije”, prenosi Reuters.

“Posmatrajući posljednje odluke predsjednika Trumpa, neko bi čak mogao da pomisli da vam sa takvim prijateljem, ne trebaju neprijatelji. Iskreno govoreći, Evropa bi trebalo da bude zahvalna predsjedniku Trumpu jer zahvaljujući njemu oslobodili smo se svih iluzija”, rekao je Tusk, prenosi Tanjug.

Prema njegovim riječima, Trump je pomogao Evropljanima da shvate da “ako vam treba ruka koja pomaže, naći ćete je na kraju vaše ruke”.

EU TREBA ZAHVALITI DONALDU TRAMPU! Zbog njegove promašene politike došlo je do jače integracije bloka i približavanja stavova sa Rusijom i Kinom

 

(Global CIR/Agencije)

  1. […] PORED TAKVOG PRIJATELJA, ŠTA ĆE NAM NEPRIJATELJI! Tusk: Hvala Trumpu, oslobodio je Evropu svih il… […]

  2. […] god su bili nespremni na ovakav avanturizam Trumpove administracije, EU zvaničnici polahko uviđaju, kako  trenutak bez američke policijske palice treba iskoristiti za temeljne […]

Komentiraj