NOVA PARTNERSTVA: SFF surađuje sa češkom i njemačkom kinematografijom

Sarajevo Film Festival i CineLink objavili su buduće prestižno partnerstvo sa Jihlava IDFF i Talentima dokumentarnog filma istočnog dijela Europe, njemačkom bazom dokumentarnog programa Campus Masterschool s ciljem boljeg razvitka južnoeuropskog  dokumentarnog filma.

“Docu talenti istoka”, manifestacija Jihlave planira u projekt uvesti desetak kreativnih dokumentaraca centralne i istočne Europe, kao i njihove produkcije i postprodukcije radi ulaska na trziste Cine Linka i lakše adaptacije te prodaje na drugim tržištima.

Piše: Džana Mujadžić

Odabrani projekti će se projicirati od rujna 2018. do kolovoza 2019. godine.Predstavljanje će ostvariti reditelji u velikim metropolama, uvijek prije velikih filmskih manifestacija i u trajanju od 10 minuta od kojih će se tri posvetiti prikazivanju trailera filma.

Njemački Documentary Campus je već proizveo na tisuće dokumentaraca i posjeduje posebne mogućnosti proširenja rediteljske i producentske mreže, sto će pomoći njihovom plasiranju u svim dijelovima planete.

CineLink Industry Day će prihvatiti drugo zasjedanje intenzivnog programa Masterschool formacije, posvećene cineastima i ideji njihovog usmjeravanja ka ostvarenjima pasioniranih dokumentarnih djela za vrijeme trajanja petodnevnog ateljea 15 ekipa.

Europski reditelji ce biti potpomognuti prilikom realizacija njihovih projekta predviđenih za privlačenje međunarodne publike. Documentary Campus  ce oformiti odabrane sekcije obrade dokumentarnih filmova na CineLink Industry Day-u  akreditiranih profesionalaca predviđenom za period od 11. do 16. kolovoza.

 

(Global CIR/Džana Mujadžić)

Komentiraj