PROTEST PROTIV ‘NEPISANIH PRAVILA’: Kristen Stewart filmska “Pepeljuga” u mini haljini

Američku je zvijezdu Kristen Stewart izgleda žuljala visoka Louboutinova cipela? Možda je umorna od festivalskih događaja ili se jednostavno uplašila da ne padne na strmim i visokim stepenicama Palače festivala u vrtoglavo visokim potpeticama, što su savršeno odgovarale njezinoj futurističkoj haljini, kreaciji pariske marke Chanel?

Dvadesetosmogodisnja, veoma uspješna glumica iz Californije nije objasnila razlog svog neočekivanog gesta prije prikazivanja ostvarenja kojeg je reditelj Spike Lee nazvao “Blackkklansman”. Ipak, glumica kojoj nije smetao nakvašen crveni tepih, budući da je

Piše: Džana Mujadžić

ranije padala kisa, najvjerovatnije je htjela na inteligentan način protestvovati protiv nepisanog zakona manifestacije koji od ženskih učesnica zahtijeva nošenje visokih peta.

Već je to činila na američkim filmskim smotrama, protestvujući protiv odijevnih kodova nametnutih glumicama. Prošle godine u Cannesu je izrazila osobno neslaganje sa zastarjelim običajem. Prije nekoliko godina, Julia Roberts se također pobunila protiv istog nepisanog zakona, hrabro skinuvši cipele koje su dobro pristajale dugoj crnoj haljini koju je nosila.

 

(Global CIR/Džana Mujadžić)

Komentiraj