IZETBEGOVIĆ NAKON ZVIZDIĆEVOG POVLAČENJA: Važno je da SDA dobije kandidata koji će moći pobijediti na izborima i koji će se kasnije moći nositi sa svima

Nakon sjednice Predsjedništvo SDA na kojoj je jedan od kandidata Denis Zvizdić saopštio da odustaje od kandidature za Predsjedništvo, novinarima se obratio predsjednik stranke Bakir Izetbegović.

“Razočaravajuće je za mene što je Denis Zvizdić odustao od kandidature. Ubjeđivao sam ga da to ne učini, ali on ima svoj stav, jakog je integriteta i teško da će promijeniti odluku. Zvizdić je imao najveću podršku na terenu, bio je favorit i trebao je ostati u utrci do kraja”, kazao je predsjednik SDA.

– Nikada nisam pominjao da će Sebija biti kandidat niti znam otkud ona na terenu. Ali ako ona bude član, neka je ljudi izglasaju ako tako bude – kazao je Izetbegović.

Izetbegović nije želio špekulisati kako će se sve ovo odraziti na SDA, poručivši da je rano nagađati.

“Sebija Izetbegović je također Predsjedništvu stranke ponudila opciju da ni ona ne učestvuje, ali to nije usvojeno. Na njoj je da do 26. maja odluči hoće li učestvovati u utrci. Samo Bog zna šta će se desiti. Ja sam rekao da ona ne treba da bude kandidat, i ona je to rekla, ali je teren rekao drugačije. Imala je začuđujuću podršku s terena. Jedno je šta mi mislimo, a drugo šta život izrežira. Važno je da SDA dobije kandidata koji će moći pobijediti na izborima, i koji će se kasnije moći nositi sa svima”, naglasio je Izetbegović.

 

(Global CIR /Agencije)

Komentiraj