PREDSJEDNIŠTVO SDA PODRŽALO IZBOR KANDIDATA TAJNIM GLASANJEM: Zvizdić odustao od kandidature, u utrci ostaju tri imena

Predsjedništvo Stranke demokratske akcije (SDA) je na danas održanoj sjednici prihvatilo zaključak Kadrovske komisije da se kandidat te stranke za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine bira tajnim glasanjem na Konvenciji, koja će biti održana 26. maja.

Denis Zvizdić je, kako saznaju mediji, odustao od kandidature pa će lista ponuđenih kandidata na Konvenciji sadržavati samo tri imena: Sebiju Izetbegović, Šefika Džaferovića i Safeta Softića.

Delegati na Konvenciji SDA, njih oko 400 stotine, će tajnim glasanjem izabrati jednog od tri ponuđena kandidata. Konvenciju čine svi izabrani zvaničnici SDA, članovi Glavnog odbora, Predsjedništvo, članovi Suda časti i Nadzornog odbora te članovi Predsjedništva Asocijacije mladih, članovi Predsjedništva Asocijacije žena i svi predsjednici općinskih, gradskih, regionalnih i kantonalnih organa SDA.

Na pitanje novinara, upućeno predsjedniku SDA neposredno prije sjednice, da li će se Zvizdić povući iz unutarstranačke utrke Izetbegović je kazao:

“To bi bila loša poruka za birače i općenito građane. Valja u svakoj utrci ostati do kraja, ispoštovati procedure te se staviti na dispoziciju svojoj stranci kako smo svi i do sada radili, ali i time pokazati da smo spremni snositi sve rizike”.

Kako stvari stoje, Zvizdić je ipak poslao tu lošu poruku i sam sebe tako okvalificirao kao nepouzdanog kandidata na koga ne možete računati u ključnim trenucima.

(Global CIR/Agencije)

 

Komentarion this Post

  1. Safet

    Strah ga je bilo glasanja i gotovo je sada nema više, nema ni Ademovića nema ni Behmena …..nema pokazao je da je nedorastao covjek za ozbiljne funkcije.

    Reply
  2. Halid J.

    Nesposoban je predao bi pobjedu drugima ….i doveo bi drzavu u vrlo opasnu situaciju.

    Reply

Komentiraj