VIDEO: Počinju turistički obilasci Titanika

Turisti, koji to sebi budu mogli da priušte, od ove godine će moći da posjete najpoznatiju brodsku olupinu na svijetu – Titanik.
Titanik - Foto: Screenshot/YouTube

Kompanija Ocean Gate, koja se bavi istraživanjem na velikim dubinama, zainteresovanim avanturistima nudi priliku da pođu u podmorničku misiju obilaska Titanika. Turisti istraživači, koji moraju da budu stariji od 18 godina, biće ukrcani u tehnološki veoma savremene podmornice.

Planirano je da zaron do olupine bude ponuđen za 54 zainteresovana, koji će, predvođeni iskusnim timom kompanije, obilaziti olupinu. Karte za ovu nesvakidašnju turu ponuđene su po cijeni od 105.129 dolara, što je, otprilike, cijena ekvivalentna putovanju u prvoj klasi na jedinoj plovidbi čuvenog broda, uz uračunatu inflaciju.

Inače, kompanija pokušava da u potpunosti sagleda cijelu olupinu i dokumentuje sve detalje, kako bi napravili njen vjerodostojan trodimenzionalni model.

U brodolomu Titanika 1912. godine poginulo je više od 1.500 ljudi. Mnogo je više ljudi koji su proteklih decenija uspješno letjeli u svemir od broja onih koji su obišli olupinu Titanika.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj