MEĐUNARODNA ZAJEDNICA VAS JE IZDALA! Bolivijski ambasador pri UN-u pročitao imena ubijenih demonstranata pred Vijećem sigurnosti i zatražio oprost od naroda Palestine

Predstavnik Bolivije u Vijeću sigurnosti UN-a Sacha Llorenti započeo je svoje izlaganje na izvanrednoj sjednici u utorak, navodeći imena 61 Palestinca koji su ubijeni u ovosedmičnom masakru koji su u ponedjeljak nad nenaoružanim prosvjednicima u  Gazi počinile izraelske snage.

Llorenti je podsjetio Vijeće sigurnosti – u kojem su član i Sjedinjene Države  – na njegovu “operativnu funkciju”, koja bi trebala ići dalje od minute šutnje koju su održali kako bi se prisjetili žrtava od ponedjeljka.

Kao član Vijeća sigurnosti – i u prisustvu mojeg dragog brata, veleposlanika  Palestine – želim tražiti njegov oprost i reći koliko mi je žao 6 milijuna palestinskih izbjeglica koji su izgubili svoje domove i danas žive u kampovima “

“Žao mi je što već 70 godina staro obećanje o stvaranju države Palestine još nije ispunjeno. Žao mi je zbog više od 50 godina okupacije. Međunarodna zajednica vas je izdala”, dodao je bolivijski predstavnik.

Zatim je spomenuo da se još uvijek licemjerno spominju ‘dvije strane u sukobu- izraelska i palestinska’, premda one nisu podjednako krive za ‘sukob’.

“To je okupacija – govorimo o okupacijskoj moći i okupiranoj  teritoriji”.

Bolivijanski veleposlanik je osudio SAD, ukazujući kako su postali “dio problema”, a ne rješenje za mir, osobito nakon premještanja veleposlanstva iz Tel Aviva u Jerusalem.

Pogledajte video od 33. minute:

 

(Global CIR)

Objavljeno u:

Komentiraj