CEREMONIJA NA CETINJU: Đukanović stupio na funkciju predsjednika Crne Gore

Novoizabrani predsjednik Crne Gore Milo Đukanović položio je zakletvu pred poslanicima Skupštine, čime je i zvanično stupio na funkciju šefa države.

Pred poslanicima položio zakletvu: Đukanović (Foto: rtcg.me)

– Zaklinjem se svojom čašću na Ustavu Crne Gore da ću dužnost predsjednika Crne Gore obavljati savjesno i odgovorno za dobro svih građana naše domovine. Kao predsjednik države posvetit ću se očuvanju nezavisnosti i suvereniteta Crne Gore i njenoj afirmaciji kao građanske, demokratske, ekološke i države socijalne pravde, zasnovane na vladavini prava – rekao je Đukanović.

Svečanoj sjednici u Vladinom domu na Cetinju, osim poslanika, prisustvuju nekadašnji predsjednici Crne Gore, Skupštine i Vlade, državni funkcioneri i čelnici državnih institucija. Sjednici prisustvuju i članovi Vlade, vjerski velikodostojnici, članovi diplomatskog kora, nerezidentni ambasadori, vojni izaslanici odbrane i predstavnici međunarodnih organizacija.

Na predsjedničkim izborima, održanim 15. marta, Đukanović je osvojio 53,9 posto glasova. Funkciju će obavljati pet godina. Od uvođenja višestranačja, predsjednici Crne Gore bili su Momir Bulatović u dva mandata, Đukanović jednom i Filip Vujanović tri puta.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj