DA LI SDA ODUSTAJE OD POBJEDE?! Sebija Izetbegović odlučila da ne prihvati kandidaturu za člana Predsjedništva BiH

SDA se danas oglasila saopćenjem u kojem navode da Sebija Izetbegović neće biti kandidatkinja za člana Predsjedništva BiH.

 

Saopćenje prenosimo u cijelosti:

Profesorica Izetbegović je u svom pismu navela da njen zadatak u popravljanju zdravstvenog sistema nije završen, i da je njena namjera dalje raditi i doprinositi u tom smislu.

Zahvalila se na ukazanoj časti i obavezala na podršku SDA, podršku kandidatu SDA za člana Predsjedništva BiH i na dalji rad za dobrobit države Bosne i Hercegovine”, saopćeno je iz SDA.

Kao mogući kandidati SDA za člana Predsjedništva BiH ostali su Šefik Džaferović i Safet Softić.

U narednim danima će se vjerovatno saznati pravi razlozi zbog kojih je popularna ‘Čelična lejdi’ povukla svoju kandidaturu. Jedno je sigurno, SDA je izostankom snažnije podrške  kandidaturi  prof. dr. Sebije Izetbegović vjerovatno propustila  šansu da  njen kandidat bude član Predsjedništva BiH i nakon izbora 2018.

Ne želeći na bilo koji način diskreditirati preostala dva kandidata, oni ni u kojem slučaju ne nude svježinu i inovativnost kakvu je pokazala profesorica Izetbegović, a nisu joj ni blizu po popularnosti među građanima BiH.

 

 

(Global CIR/Agencije)

 

 

Komentarion this Post

  1. Niti se borila za vlast kako su pokušavali prikazati niti se nametala, a SDA sada sa slabim kandidatom odlazi u opoziciju. Vremenom će svi vidjeti šta su propustili …..Žalosno

    Reply
  2. Daris

    Ovo je stvarno iznenađenje, neprijatno naravno, jer je Seka mogla biti jedina svijetla tačka bh. politike. Nadam se da Erdoğan nema upetljane prste u sve ovo… Uglavnom veliki gubitak za Bosnu i vjetar u leđa našim dušmanima.

    Reply

Komentiraj