HAOS U BRAZILU ZBOG POSKUPLJENJA GORIVA: Predsjednik naredio snagama sigurnosti da ‘očiste’ ceste od prosvjednika

Prosvjed je paralizirao zemlju, na benzinskim postajama su redovi, police u samoposluživanjima prazne, a zračne luke ostaju bez goriva.

Brazilski predsjednik Michel Temer zapovijedio je snagama sigurnosti da oslobode ceste koje posljednjih pet dana blokiraju vozači kamiona ljuti zbog rasta cijena goriva, izvijestio je BBC u petak. On je rekao da je manjina odbacila dogovor postignut u četvrtak i građane čini svojim taocima.

Prosvjed je paralizirao zemlju, na benzinskim postajama su redovi, police u samoposluživanjima prazne a zračne luke ostaju bez goriva.

Cijene dizel goriva gotovo se udvostručile

Cijene dizel goriva u Brazilu su se od 2016. gotovo udvostručile. Grad Sao Paulo je objavio izvanredno stanje, što mu omogućuje zapljenu goriva na benzinskim postajama.

Temer je rekao da je ovlastio savezne snage sigurnosti da očiste autoputove te guvernerima saveznih država rekao da učine isto.

Manjina vozača spriječava “mnoge vozače kamiona da ostvare želju da služe narodu i rade svoj posao”, rekao je Temer i dodao da “nisu imali pravo paralizirati naciju”.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj