OZBILJNA POVREDA: Upitan nastup Salaha na Svjetskom prvenstvu u nogometu

Nastup Liverpulovog napadača, Egipćanina Mohameda Salaha na predstojećem Svjetskom prvenstvu u fudbalu ovog ljeta u Rusiji, pod znakom je pitanja zbog povrede ramena koju je zadobio u finalnoj utakmici Lige šampiona protiv Reala iz Madrida.

To je odmah posle utakmice nagovestio trener Liverpula Juergen Klopp. Salah, koji je postigao 44 gola za Liverpul ove sezone, u suzama je napustio teren u subotu uveče u Kijevu, nakon teškog pada poslije sudara sa kapitenom Reala Sergiom Ramosom.

Egipćanin je pokušao da nastavi utakmicu poslije ukazane pomoći, ali je ipak bio prinuđen da napusti igru. Ipak, Egipatska fudbalska asocijacija saopštila je na Twitteru da je riječ o povredi ligamenata ramena, ali i da su optimistični kada je riječ o njegovom nastupu za reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu.

Salah ipak u timu Egipta?

Egipatski ministar sporta i omladine Khaled Abd El-aziz je na svom Facebook profilu napisao: “Očekivanja su da su Salahu potrebne dvije nedjelje za liječenje. On će ostati u Liverpulu, gdje će se oporavljati, a onda će se pridružiti egipatskom timu u kampu u Italiji”.

Dodao je i da će Salah biti u timu, što će biti objavljeno 4. juna

Ipak, Salahov klupski trener je bio znatno manje optimističan nakon utakmice sa Realom.

“To je ozbiljna povreda, stvarno ozbiljna povreda. On je u bolnici, na rendgenskom snimanju. Ili je u pitanju ključna kost ili rame. Ali ne izgleda dobro”, rekao je Klopp, a preneo Reuters.

“Mi smo izgubili vrlo važnog igrača, kao što je i Egipat vjerovatno izgubio važnog igrača za Svjetsko prvenstvo. Još uvijek se nadam da nije tako”, dodao je Klopp.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj