BROJNE TEME RAZGOVORA: Britanski parlamentarci danas i sutra u posjeti BiH

Parlamentarna delegacija Velike Britanije pri Interparlamentarnoj uniji doputovaće danas u višednevnu posjetu BiH, gdje će razgovarati sa zvaničnicima parlamenata BiH, Republike Srpske i Federacije BiH, kao i sa drugim zvaničnicima.

Iz parlamenta BiH su naveli da su teme razgovora sa zvaničnicima u BiH razvoj demokratije, bezbjednosna situacija, trgovina između dvije zemlje, uloga civilnog društva i medija, kao i druge značajne teme. Prvi radni susret delegacije Velike Britanije, koju predvodi Nigel Evans, biće danas sa delegacijom Parlamentarne skupštine BiH pri Interparlamentarnoj uniji, a zatim i sa članovima kolegijuma Doma naroda i Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

Britanski parlamentarci sutra će boraviti u Mostaru, gdje bi trebalo da razgovaraju sa gradonačelnikom LJubom Bešlićem, rukovodstvom Skupštine Hercegovačko-neretvanskog kantona i predstavnicima ambasada.

Gosti iz Velike Britanije u srijedu, 30. maja, trebalo bi da se sastanu sa predstavnicima Parlamenta Federacije BiH, gradonačelnikom Sarajeva Abdulahom Skakom, članovima Međureligijskog vijeća BiH, Spoljnotrgovinske komore BiH, a Ambasada Velike Britanije u BiH potom će održati sastanak o temi “Sprečavanje seksualnog nasilja u projektu sukoba”.

Posjeta britanskih parlamentaraca Banjaluci planirana je za četvrtak, 30. maja, kada će se susresti sa predsjednikom Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljkom Čubrilovićem, gradonačelnikom Igorom Radojičićem i predstavnicima nevladinh organizacija.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj