TAJNI SASTANAK U MAKEDONIJI! CIA ruši Vučića iz Skoplja?!

Srbijanski  tabloid Informer otkriva kako su navodno Amerikanci u ponedeljak 21. maja u Skoplju organizirali tajni sastanak na kojem je dogovarana strategija za rušenje predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i njegove vlasti u Srbiji.

Informer tvrdi da je od više nezavisnih, kredibilnih izvora dobio potvrdu informacije da je ovaj zavjerenički sastanak organizovao američki državljanin Erik Berns, inače savjetnik makedonskog premijera Zorana Zaeva. “Sastanku su prisustvovali bivši gradonačelnik Zaječara Saša Mirković, vlasnik makedonske TV Nova Sead Kočan i izvesni Boban Jovanović, obaveštajac zadužen za koordinaciju zapadnih službi na Balkanu.Jedina tema sastanka, tvrde upućeni, bila je rušenje vlasti u Srbiji”, piše Informer.

Prema riječima sagovornika Informera, američka CIA spremila je budžet od 16 miliona dolara za novi pokušaj rušenja Vučića.

– Berns je zakazao sastanak u Skoplju kako bi se ugovorilo prebacivanje dela akcija TV Nova (vlasnika Seada Kočana, prim. aut.) na Sašu Mirkovića i Zorana Bašanovića, koji je vlasnik TV Naša u Srbiji. Pozadina ovih medijskih transakcija jeste da se intenzivira medijska propaganda i pripremi teren za promenu vlasti u Srbiji. Dogovoreno je da se planom rukovodi iz Skoplja – prenosi izvor Informera i otkriva druge šokantne detalje:

– U glavni grad Makedonije je iz Sofije već prebačen specijalni tim CIA koji će koordinisati operacijom u Srbiji. Pripremljen je budžet od čitavih 16 miliona eura. Ovaj novac biće prvo prebacivan u Makedoniju da se ne bi doveo u direktnu vezu sa Srbijom, a iz Skoplja će se dalje distribuirati…

Kako Informer doznaje “pare za rušenje vlasti u Srbiji deliće se nevladinim organizacijama, postojećim medijima i medijima koje u Srbiji tek treba da osnuju Saša Mirković i Zoran Bašanović”.

Amerikanci su, tvrde izvori Informera, već odlučili da će Vuk Jeremić biti novi lider opozicije koji bi trebalo da predvodi smjenu vlasti.

Erik Berns je potvrdio da će Jeremić biti novi lider opozicije i da su ga odabrale SAD i Britanija. Njegov zadatak biće da sa Bašanovićem pripremi medije u Srbiji, uz pomoć Engleza i njihovog centra u Beču i da podrže Jeremića – kaže jedan od sagovornika Informera.

Tabloid tvrdi da je realizacija ovog paklenog plana predviđena za kraj godine.

– Dogovoreno je da Jeremić do kraja godine stupi na scenu, i to “milom” – ostavkom predsjednika Srbije – ili “silom”, na protestima koji podrazumijevaju “makedonski scenario”, a koji predviđa demonstracije u manjim gradova, koje bi se potom proširile na Beograd. Posebno važan centar za zapadne službe predstavlja Niš, odakle se planira početak nasilja i preuzimanje vlasti – precizira izvor tabloida.

 

 

(Global CIR/Agencije)

 

Komentiraj