LIKVIDIRAN JOŠ JEDAN KRITIČAR PUTINA: Morao je pobjeći iz Rusije, a supruga ga je danas pronašla u lokvi krvi

 Istaknuti ruski novinar Arkadij Babčenko, poznat po kritičkom pisanju na račun predsjednika Vladimira Putina, likvidiran je u Kijevu gdje je pobjegao nakon prijetnji koje je primao u domovini, potvrdila je u utorak policija.

Babčenko je preminuo na putu za bolnicu nakon što ga je supruga pronašla u lokvi krvi u njihovom domu, priopćila je policija koja pretpostavlja da je ubojstvo novinara povezano s njegovom novinarskom profesijom.

Bio je jedan od najpoznatijih ruskih ratnih izvjestitelja, a Rusiju je napustio u strahu za svoj život zbog prijetnji koje su mu upućivane zbog kritiziranja ruske politike u Ukrajini i Siriji. Pisao je o ruskom bombardiranju u Siriji, a Rusiju je predstavljao kao agresora u Ukrajini, čime je u Rusiji izazvao osude provladinih političara.

“Putinov režim se okomljuje na one koje se ne može slomiti ili zastrašiti”, ocijenio je ukrajinski parlamentarac Anton Heraščenko.

“Danas je u Kijevu, na pragu svog stana, ustreljen i ubijen Arkadij Babčenko, protivnik Putinovog režima i prijatelj Ukrajine”, napisao je Heraščenko na svom Facebook profilu.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj