NAKON ŠTO SU A-SDA I SDP POTPISALI SPORAZUM, IZ DF-a PORUČILI: Ukoliko lijevo-građanski blok ne uspije, zna se ko je krivac

Iz DF-a su se oglasili u vezi sa time što su danas SDP BiH i A-SDA potpisali Sporazum o podršci SDP-ovom kandidatu za člana Predsjedništva BiH.

Reakciju DF-a prenosimo u cijelosti:

Tom prilikom saznali smo iz obraćanja prvog čovjeka SDP-a da je “ovo početak procesa stvaranja širokog fronta progresivnih snaga…”, te “Drago mi je da krećemo s A-SDA jer oni pokazuju stalni rast, imaju stabilno biračko tijelo…”

Dakle, konačno su neke stvari postale bjelodano jasne, a prije svega ta da je umjesto najavljenog koaliranja i zajedničkog izbornog nastupa svih lijevo-građanskih stranaka, SDP za početak odabrao stranku koja ni po čemu nije ni lijeva ni građanska. Neće stoga čuditi da, u sličnom maniru, vrlo brzo negdje pročitamo da su to uradili i sa drugim strankama koje ne pripadaju bloku stranaka kojima bi i SDP trebao pripadati, kao npr. PDA i njima slične stranke. Nimalo principijelno, ali su barem sada sve karte i namjere SDP-a na stolu!

Također je više nego jasno da takva strategija SDP-a nije od jučer.

A još koliko jučer poslali smo još jedan poziv za saradnju i zajednički nastup na izborima istom tom, nadali smo se, političkom partneru s kojim (barem smo tako mislili) imamo ista ili slična ideološka opredjeljenja, a odgovor na, kako jučerašnji tako i na prethodne pozive, dobili smo danas. I mi i građani Bosne i Hercegovine.

Sada postaje jasno zašto se naš potpis na Sporazum za uspostavljanje građanskog bloka stranaka u BiH “kiselio” u ladicama SDP-a puna dva mjeseca. U međuvremenu, od strane pojedinih zvaničnika iz ove partije stizale su optužbe na naš račun da DF nije za taj sporazum! U prilogu objavljujemo i Obavijest o prihvatanju te saradnje, odobrenu od strane GO DF-a 07. aprila ove godine, a koji smo SDP-u dostavili 09. aprila. (u fotogaleriji) “Ako laže koza, ne laže rog”!

Želimo ovom prilikom obavijestiti sve naše članove, simpatizere i građane Bosne i Hercegovine, da je dobro što se, kako se izbori približavaju, pomalo otkrivaju karte i nakane u borbi za vlast, te da Demokratska fronta ni za pedalj neće odstupiti od svojih principa i datih garancija svim građanima ove zemlje. Ukoliko u tome lijevo-građanski blok ne uspije, krivca za to već možemo naslutiti.

 

(Global CIR/Agencije)

  1. […] različite stavove, pitanje je koje više niko ne postavlja. Sada se svi razumni ljudi pitaju, da li su oni te ‘lijeve ili desne’ stavove ikada imali i iskreno zastupali ili je sve bila dobro izrežirana glumačka predstava u kojoj su jedni igrali ulogu […]

Komentiraj