TOKIĆ KAO NOVO ‘POJAČANJE’ SDP-a? Nakon što ih je prošle sedmice optužio za antibosansku politiku i priznavanje 9. januara, danas sa njima potpisao sporazum podrške Denisu Bećiroviću

Sporazum o podršci kandidatu za člana Predsjedništvo BiH Denisu Bećiroviću danas je sa SDP-om potpisao i Bošnjački pokret. Radi se o još jednom političkom ‘prešaltavanju’ Sejfudina Tokića, samo nekoliko dana nakon što je osuo paljbu po Bećiroviću i SDP-u zbog ‘otvorene antibosanske politike i SDP-ovog priznavanja 9. januara’. 

“Ovo je identičan sporazum koji je potpisala stranka A- SDA. Zadovoljstvo mi je dati podršku Bećiroviću zbog njegovog istrajnog djelovanja proteklih godina i što je najvjerodostojniji predstavnik bošnjačkog naroda na ovogodišnjim izborima”, izjavio je predsjednik Bošnjačkog pokreta Sejfudin Tokić.

”Jedan od naših uslova za podršku bio je da se kandidatura udalji od potpuno nelogične i lažne podjele, na ljevicu, desnicu i centar. Nema kandidata ljevice i desnice, nego imaju kandidati bošnjačkog naroda, kojem je važna kandidatura budući da je Bosna i Hercegovina izložena otvorenim prijetnjama o podjeli, secesiji, negiranju suvereniteta od susjednih država, Hrvatske i Srbije”, rekao je jučer Tokić.

Kako je za ovih sedam dana Sejfudin Tokić uspio ukabuliti i antibosansku politiku SDP-a, i Draška Aćimovića sa njegovim 9. januarom i izmišljenim bošnjačkim radikalizmom, kao i prećutno SDP-ovo namigivanje osovini Čović-Dodik, prava je misterija. 

Dok čekamo odgovore na ova i druga pitanja, pročitajte šta su o SDP-u i njegovom kandidatu kazali iz Bošnjačkog pokreta prošle sedmice.

BOŠNJAČKI POKRET O BEĆIROVIĆEVOJ KANDIDATURI: Pristao je na antibosansku politiku Nikšićevog SDP-a

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj