U FRANKFURTU UHAPŠEN MEHO OMEROVIĆ: Član srbijanske parlamentarne delegacije pokušao ukrasti robu iz ‘free shopa’

Generalni konzul Republike Srbije u Frankfurtu g. Dragišić uputio je otvoreni telegram ministru Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije u kojem ga obavještava da je danas u Franfurtu zbog krađe iz free shopa-a priveden Meho Omerović.

“Danas je u 9 časova i 35 minuta na aerodromu u Frankfurt, od strane njemačke policije, priveden  Meho Omerović, član parlamentarne delegacije, koja je na proputovanju za Brisel. Privođenje je uslijdilo nakon što je detektiv primijetio kako M. Omerović pokušava da iznese robu iz free shop-a koju nije platio. U telefonskom razgovoru sa g. Bopertom, šefom odeljenja policije, zamolili smo da M. Omerovića puste kako bi nastavio put za Brisel, što su učinili.”

Ekskluzivno donosimo prijevod dokumeta njemačke policije o ovom slučaju. 

“Nakon što je u 9:34h detektiv prodavnice prijavio slučaj krađe, na prijavljeno mjesto su se uputili policijski službenici Wilhelms i Rust. Tamo su zatekli detektiva i optuženog. Radi se o poslaniku parlamenta Srbije Mehu Omeroviću (stranka SDPS).

On se identifikovao sa srpskim pasošem i izjavio da posjeduje diplomatski status. Dokaz o posebnom statusu nije morao da prikaže.

Policijski službenik Boppert (načelnik) je naložio da se Omerović pusti nakon što mu se uzmu lični podaci.

Protiv njega do sada nije podnijeta krivična prijava, za sada je odlučeno u njegovu korist.

Zbog mogućeg diplomatskog statusa optuženog, kontaktiran je Generalni konzul u Frankfurtu gosp. Blitzner, koja je odmah obavijestila konzula Dragišića o počinjenoj krađi.

Konzul Dragišić je zamolio da se pošalje izvještaj i rekao da će provjeriti status optuženog i obavjestiti policiju.”

Fotografije zvaničnih policijskih dokumenata:

Meho Omerović u komisiji za kontrolu rada službi bezbjednosti

Meho Omerović je od  2001. godine je poslanik u Narodnoj Skupštini Srbije u čijem radu je uzeo aktivno učešće. Od 2000.-2003.godine, bio je predsjednik Odbora Skupštine Srbije za međunacionalne odnose, a od 2006 je predsjednik Odbora Skupštine Srbije za rad, boračka i socijalna pitanja. Ujedno, od 2008. godine je član Odbora Skupštine Srbije za odbranu i bezbjednost, kao i član delegacije Skupštine Srbije u Parlamentarnoj skupštini OEBS-a.

Od 2010. godine je član Parlamentarnog foruma država Zapadnog Balkana za nadzor nad službama bezbjednosti. Ujedno, predsjednik je Parlamentarne Grupe prijateljstva sa Indonezijom. Od 2011.godine je član Savjeta ‘gej strejt alijanse’.

Omerović je i predsjednik Parlamentarne komisije za kontrolu izvršenja krivičnih dela i predsjednik Odbora Skupštine za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova. Takođe je član Komisije Vlade republike Srbije za rehabilitaciono obeštećenje i član Odbora Skupštine Srbije za kontrolu službi bezbjednosti. Od 2013. godine predsednik je UO JP Pošte Srbije.

 

 

(Global CIR/Agencije)

Komentarion this Post

 1. Odgovor je bio brz i moralno strašan, dzeparoš je odlične veze imao u BIH, sa kim je surađivao, sa kim se nalazio, koga je za vrijeme Borisa Tadića odrađivao uskorooooooooooo !!!!!!

  Reply
 2. Halid J.

  Odeš u inozemstvo i tamo te uhvate sa drogom u krađi,mogli su mu i plastični dinamit pronaći, idemo na sofisticiranu razinu. Guzi Konj Magarca desetak godina Magarac trpi i ćuti , ali dođe do promjene i što je počeo Magarac guziti Konja , Konj povika ” izvuci ga malo samo vrat da odmorim”

  Reply
 3. Ljudi ovo je povijesni trenutak. Upravo je nastala narodna izreka:” Usr’o sam se od straha ko Meho u Frankfurtu!”

  Reply

Komentiraj