DOK ZVANIČNICI BIJELE KUĆE PRIPREMAJU NJEGOV SUSRET SA PUTINOM! Tramp poručio Ministarstvu pravde: Umjesto na Rusiju, usredsredite se na korupciju kod ‘demokrata’

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp pozvao je Ministarstvo pravde SAD-a da okonča neosnovanu istragu o njegovim vezama s Rusijom i predložio da se umjesto toga zapita treba li da pokrene drugu istragu – o “curenju” njegove prepiske u medije. Istovremeno, zvaničnici Bijele kuće prave planove za mogući samit američkog predsjednika Donalda Trampa i ruskog predsjednika Vladimira Putina, piše danas “WSJ”.

​”Nije bilo nikakve zavjere s Rusijom (osim kod demokrata). Da li će se ikada ovaj skupi i besmisleni lov na vještice završiti? To je tako loše za našu zemlju. Da li specijalni tužilac/Ministarstvo pravde dostavlja pisma mojih advokata lažljivim medijima? Možda bi umjesto toga trebalo tražiti korupciju među demokratama?”, napisao je Tramp na svom nalogu na Tviteru.

Ranije je agent koji je pratio predstavnike Trampove kampanje po nalogu specijalnih službi izjavio za “Hafington post” da pojedini dokumenti iz Trampove prepiske s njegovim advokatom Majkom Koenom nedostaju u dokumentima koji pripadaju slučaju “miješanja Rusije” u američke predsjedničke izbore.

Istragu o navodnom miješanju Rusije u američke izbore, kao i o navodnim vezama Trampa s Rusijom vodi nezavisni specijalni tužilac Robert Miler, a istraga se vodi i u Kongresu SAD.

Planiranje susreta Tramp-Putin

Pozivajući se na istaknutog zvaničnika administracije, Wall Street Journal navodi se da je američki ambasador u Rusiji Džon Hantsman trenutno u Vašingtonu, kako bi pomogao da se sastanak organizuje. – To je projekat ambasadora Hantsmena, koji traje već mjesecima, da se organizuje formalni sastanak Putina i Trampa – rekao je  zvaničnik Bijele kuće.

Ljudi upoznati sa planovima kažu da je cilj samita da se razmotre pitanja koja već dugo opterećuju odnose dvije zemlje.

Kada je riječ o potencijalnom samitu, zvaničnik navodi da je potrebno još mnogo planiranja i da tek treba da se odrede vrijeme i mjesto održavanja susreta. Ako do njega dođe, bit će to treći susret dvojice lidera. Oni su se sastali na marginama samita G-20 prošlog jula u Hamburgu u Njemačkoj i u novembru, na samitu Azijsko-pacifičke ekonomske saradnje u Vijetnamu.

Tramp je trenutno posvećen planiranom samitu u Singapuru sa sjevernokorejskim liderom Kim Džong Unom koji je zakazan za 12. jun. Zvaničnik američke administracije je naveo da će, ako se pregovori sa Sjevernom Korejom nastave, planovi za samit sa Rusijom biti pomjereni. Tramp je više puta izjavio kako bi volio da unaprijedi odnose sa Rusijom.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj