TRUMP PORUČIO ‘BIJESNIM DEMOKRATAMA’: Imam apsolutno pravo da pomilujem sam sebe

Američki predsjednik Donald Trump rekao je danas da nije uradio ništa nezakonito, ali da ima ovlasti da sam sebi izda pomilovanje, komentirajući polemiku koja se pojavila u javnosti, a u vezi s istragom o ruskom uplitanju u američke izbore.

– Kako što su rekli brojni pravnici, imam apsolutno pravo da pomilujem sam sebe, ali zašto bih to radio kada nisam ništa pogrešno uradio.

– U međuvremenu, beskrajna potjera za vješticama koju vodi 13 bijesnih demokrata i ostali se nastavlja – objavio je Trump na Twitteru, prenosi agencija Reuters.

Trgovinske barijere Kine i Kanade – neprihvatljive

Američki predsjednik Donald Tramp (Trump) je okarakterizirao danas kao neprihvatljive trgovinske barijere Kine i Kanade na poljoprivredne proizvode iz SAD.

– Kina već naplaćuje porez od 16 posto na soju. Kanada ima sve vrste trgovinskih barijera na naše poljoprivredne proizvode. To nije prihvatljivo – napisao je Tramp u postu na Tviteru.

Time je, ocjenjuju agencije, Tramp nastavio vršiti pritisak na zvanični Peking da dodatno otvori sopstvenu ekonomiju i da riješi problem velikih neravnoteža u trgovini sa SAD.

500 dana u Bijeloj kući

Američki predsjednik Donald Tramp (Trump) obilježio je 500. dan u Bijeloj kući.

U objavi na Twitteru on je napisao:

– Ovo je moj 500. dan u Bijeloj kući i ostvarili smo veoma mnogo – mnogi vjeruju više nego bilo koji predsjednik za svojih 500 dana. Veliki rezovi poreza i regulative, vojska i veterani, manje kriminala i ilegalne imigracije, jače granice, jače sudstvo, najbolja ekonomija i najviše poslova ikada, i mnogo toga još… – napisao je Tramp.

 

 

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj