BIT ĆE ŽESTOKIH RASPRAVA! Merkel o sastanku G7: Imamo ozbiljan problem sa multilateralnim sporazumima i mnoštvo nesuglasica sa SAD-om

Njemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je danas da očekuje teške razgovore lidera na predstojećem samitu G7 industrijskih najrazvijenih zemalja u Kanadi, naročito sa američkim predsjednikom Donaldom Trampom, imajući u vidu sve veća razmimoilaženja SAD i evropskih partnera.

Čini se da imamo ozbiljan problem sa multilateralnim sporazumima ovdje tako da će biti žestokih rasprava”, rekla je Merkel na prvoj sjednici pitanja i odgovora u parlamentu.

Iako članice G7, kako je navela, ujedinjuju zajedničke vrijednosti moguće je da ima razlika u mišljenju. “Sada ima mnošto nesuglasica” sa SAD”, istakla je Merkel. Ona je, međutim, dodala da na samit lidera G7 ide “u dobroj volji”, prenosi AP.

Ona je upozorila da članice na samitu G7 u Kvebeku u petak i subotu ne očekuju laki razgovor s obzirom na rastuće tenzije između SAD i njenih saveznika pošto je Vašington uveo carine na uvoz čelika i aluminijuma iz EU, Kanade i Meksika, najavio povlačenje iz Pariskog klimatskog sporazuma i nuklearnog sporazuma sa Iranom.

 

(Global CIR/Agencije)

1 Komentaron this Post

  1. Da si živa i zdrava !

    Reply

Komentiraj