DOK JE SADIO KROMPIR: Drugi muž pronašao kostur prethodnika, ženi prijeti kazna od 10 godina

Rus koji je pronašao zakopani kostur prvog muža svoje supruge, uprkos njenim molbama, prijavio je slučaj policiji, pa se žena sada suočava sa kaznom od deset godina zatvora.

Slikovni rezultat za court

Muškarac je tokom sađenja krompira otkopao ljudsku lobanju i odmah otišao kod žene da joj javi šta je pronašao. Međutim, šezdesetogodišnja Ruskinja ostala je smirena i rekla mu “da ne brine”, jer je to njen prvi muž.

Kako navode mediji, ona je savjetovala sadašnjeg supruga da zakopa kostur, zaboravi na sve i ne ode u policiju. Ruskinja je kasnije priznala da je prije 21 godinu prvog muža tokom svađe udarila sjekirom, raskomadala i zakopala u vrtu.

Žena tvrdi da je reagovala u samoodbrani kada je njen pedesetdvogodišnji muž stigao kući pijan i počeo da je tuče. Nakon što ga je ubila, pretvarala se da je otišao na posao i da se nikada nije vratio, a zatim je mirno nastavila sa životom. Kasnije se udala ponovo.

Lobanju i druge kosti nedavno je pronašao njen drugi muž na imanju u Luzinu, selu u Omskoj oblasti na jugozapadu Sibira.

Sud je ženi odredio kućni pritvor i ona je suočena sa optužbom za namjerno ubistvo, za šta je maksimalna kazna deset godina zatvora.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj