RAZGOVORI SA TRUMPOM SU KAO KOBASICE! Macron: “Ako objasnimo ljudima kako se prave, teško da će ih nastaviti jesti”

Francuski predsjednik Emmanuel Macron rekao je u utorak da su njegovi telefonski razgovori s američkim kolegom Donaldom Trumpom i drugim svjetskim čelnicima kao kobasice – bolje je ne znati što je unutra.

Macrona su tijekom konferencije za novinare s izraelskim premijerom Benjaminom Netanyahuom pitali o izvješću CNN-a po kojem je telefonski razgovor prošlog tjedna između njega i Trumpa bio “grozan”.

Parafrazirajući pruskog državnika Otta von Bismarcka, Macron je objasnio zašto se suzdržava od komentara svojih razgovara s drugim svjetskim vođama. “Kao što je Bismark govorio, ako objasnimo ljudima kako se rade kobasice, teško da će ih nastaviti jesti”, rekao je novinarima.

Kratka izjava Elizejske palače o prošlotjednom razgovoru Macrona i Trumpa kaže da je Macron nazvao Trumpovu odluku da uvede carine na uvoz čelika i aluminija iz savezničkih zemalja “nezakonitom i pogrešnom”.

Kraće priopćenje Bijele kuće kaže da se razgovor fokusirao na trgovinu i imigracije.

Za razliku od njegovog prethodnika Francois Hollandea, Macron voli sedmu silu držati na pristojnoj udaljenosti. “Ovdje u Parizu ne komentiramo kako su stvari išle ili koliko su tople, hladne, ili grozne. Samo idemo dalje i radimo”, kazao je.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj