(VIDEO) SAMO U SAD-u: Vojnik je ukrao oklopno vozilo i nagazio gas

Oklopno vozilo koje jure policijski automobili uz sirene slika je snimljena na putu u američkoj državi Virdžiniji, koja je u potpunosti ličila na situaciju iz popularnih kompjuterskih igara iz “Grand Theft Auto” serijala.

Oklopno vozilo juri ulicama Virdžinije (foto: youtube.com / Guardian News) -

Vojni oklopni transporter boje pijeska koju je ukrao jedan vojnik, kršio je redom sva pravila o saobraćaju, kao i dozvoljenu maksimalnu brzinu od 65 kilometara na sat, koja je za ta vozila dozvoljena na putevima u Virdžiniji.

Nemogavši da zaustavi oklopno vozilo primjenom sile, kao na primjer pucanjem u gume, policija je morala da ga juri i prati helikopterom, sve dok se vojnik nije zaustavio i predao se.

– Izgledalo je kao kada u igrici “Grand Theft Auto” tenk uđe usred grada. Bilo je nadrealno! – izjavio je jedan očevidac.

Oklopno vozilo koje nije bilo naoružano, jurilo je brže od 70 kilometara na sat.

Vojnik je transporter ukrao iz baze Nacionalne garde Virdžinije i vozio ga glavnim putevima do glavnog grada te države Ričmonda.

Bizarna jurnjava na sjeveroistoku SAD, u kojoj je učestvovalo više od 10 policijskih automobila, odigrala se sinoć, a na društvenim mrežama je dobila veliku pažnju.

 

(Global CIR/Agencije)

 

Komentiraj