(VIDEO) ODMJERAVANJE SNAGA: Makron na Trampovoj ruci prilikom „medvjeđeg rukovanja“ ostavio bijele tragove svojih prstiju

Tramp je poznat po tome što svjetskim liderima sa kojima se sreće namjerno jako steže ruku prilikom zvaničnih susreta i pozdravljanja.

Znalci američke „kuhinje“ tvrde da je to radio potpuno promišljeno – da pokaže da je on jaki lider u Vašingtonu, a i – da su SAD i dalje glavna svjetska sila. Tako je – prilikom njihovog prvog susreta – „zaskočio“ i francuskog predsjednika Emanuela Makrona.

Međutim, on je to dobro zapamtio i u međuvremenu specijalnim vježbama (tako se nezvanično tvrdi) jačao stisak ruke i vratio Amerikancu milo za drago. Na press-konferenciji na samitu G7 u Kanadi, francuski predsjednik tako je Trampu stegao ruku da su na njoj ostali otisci njegovih prstiju.

„Stezanje“ koje nije očekivao – vidjelo se i na Trampovom licu. Do „scene“ ipak nije došlo, ali ne treba sumnjati da i Tramp sada „naučio lekciju“ i Makronu zapamtio „kanadsko rukovanje“.

Njih dvojica su se pred novinarima držala kao da stezanja nije bilo. Govorili su o popravljanju „relacija“ između Evropske unije i SAD koje su poremećene nakon što je Tramp uveo carine na evropski čelik (25 odsto) i aluminijum (deset odsto). Mediji su „stezanju“ obratili mnogo veću pažnju nego što je Trampu i Bijeloj kući po volji.

Britanski The Telegraph je ocijenio da je i to rukovanje pokazalo da Francuska i SAD „nisu ni izdaleka na istoj talasnoj dužini“. I dodao: „To je bio zahvat koji nije trajao više od 25 sekundi, ali je to Makronu bilo dovoljno da na Trampovoj ruci ostavi svoje otiske. Bili su to bijeli tragovi njegovih prstiju. Nije to bio baš prijatan incident sa američkim predsjednikom. Bilo je to medvjeđe rukovanje“.

Do rukovanja je, inače, došlo ovako. Makron je prvi pružio Trampu ruku. Na to je Amerikanac rekao: „On je moj prijatelj… Mi od samog početka imamo odlične odnose“. Tada je prihvatio Makronovu ruku i – uslijedile su „duge sekunde“… Makron nije puštao Trampovu ruku. Amerikanac je bio prinuđen da napravi i korak unazad da bi se „oslobodio“. Sve su zabilježile kamere i fotoreporteri.

Makron i Tramp su se „odlučno rukovali“ i za vrijeme posjete američkog lidera Parizu i dok je Francuz bio u zvaničnoj poseti SAD.

 

(Global CIR/Fakti/Telegraph)

Objavljeno u:

Komentiraj