DVANAEST SATI UOČI POVIJESNOG SASTANKA: Kim Jong-un otišao u noćni obilazak Singapura

Samo 12 sati uoči povijesnog sastanka s Donaldom Trumpom, Kim Jong-un je otišao na noćni tulum u Singapur. Zapravo, teško je to nazvati tulumom, ali budući da je i sam dolazak sjevernokorejskog diktatora u Singapur svojevrsna senzacija, čak se i obična šetnja gradom može nazvati tulumom.


Kim je, protivno svim najavama, odlučio iskoristiti rijetke trenutke kada je van svoje izolirane zemlje i u 9 navečer napustio je luksuzni hotel, te je u pratnji singapurskog ministra vanjskih poslova, ali i vojske svoje tjelohranitelja otišao u obilazak nekih turističkih senzacija Singapura.

Kim je tijekom dana bio gost singapurskog premijera Lee Hsien Loonga i odmah potom se zatvorio u sobu u luksuznom St. Regis hotelu. Malotko je očekivao da će do jutra napuštati svoju sobu, ali komešanje u lobiju hotela u 21 sat bilo je znak da se nešto događa. Novinari koji prate summit prenijeli su da je Kim sa smiješkom na licu došao do izlaza hotela gdje ga je čekala limuzina. Naravno, uz njega bila je cijela svita, ali i nevjerojatan broj tjelohranitelja.

Prva stanicamu je bila spektakularni botanički vrt s futurističkim instalacijama u obliku drveća, najvećim staklenikom na svijetu i ogromnim vodopadom. Kim se potpuno opustio u spektakularnom okruženju, a to je u jednom trenutku iskoristio singapurski ministar te je s mladim diktatorom opalio – selfie.

Nakon botaničkog vrta Kim se zaputio u hotel Marina Bay Sands poznat po spektakularnom bazenu na vrhu zgrade.

 

(Global CIR/JL/Agencije)

Komentiraj