KO ŽELI PROMJENU VLASTI NA ULICI?! Srbijanski ministar objasnio šta se krije iza trgovine medijima i ponovnog okupljanja tajkuna

U Srbiji se priprema medijska grupacija koja će napadati Aleksandra Vučića i njegove saradnike, izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin. Kako kaže, cilj svega je “promjena vlasti na ulici, kada već na izborima ne može”.

Slikovni rezultat za Å¡olak vulin,

Prema njegovim riječima, “trgovina medijima i okupljanje tajkuna predstavlja početak svakog napada na Vučića i Vladu Srbije”.

“Prije beogradskih izbora Dragan Đilas je prodao zgradu jedne od desetina svojih kompanija Draganu Šolaku ili KKR, a sada je istom čoveku ili firmi prodao i Dajrekt mediju, istu onu koju je već jednom prodao čudno zaboravljenom bugarskom biznismenu”, kaže Vulin, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

On je dodao da “mediji ćute, svjesni da se stvara sila koja će kontrolisati marketinške budžete i tako određivati ko i kako piše”.

“O onom ko se usudi da upozori na Đilasa, Šolaka, KKR i of šor kompanije koje su vlasnici našeg tržišta marketinga, ali i političari koji hoće da vladaju Srbijom, pokrenut će se lavina napada. Tako će se o predsjedniku i njegovim saradnicima govoriti i pisati svaka laž, a o Đilasu i Šolaku nijedna istina. Mafijaškoj hobotnici ništa osim promjene vlasti bez izbora neće biti dovoljno”, istakao je ministar Vulin.

Dragan Šolak inače je jedan od petorice najbogatijih Srba, ‘kralj kablovske televizije’ te vlasnik televizije N1 u Sarajevu.

 

(Global CIR/Espresso/Agencije)

 

Komentiraj