MEĐU ZVANICAMA I SRBIJANSKA PREMIJERKA! ‘Bilderberg grupa’ održala godišnju konferenciju u Torinu, razgovarano o ovih 12 tema

U Torinu je održana nezvanična godišnja konferencija Bilderberške grupe. U grupi se nalaze uticajni političari, biznismeni, bankarski stručnjaci, kao i predstavnici najvećih svjetskih medija.

Slikovni rezultat za bilderberg group torino meeting

Sastanku je prisustvovalo oko 130 ljudi. Konferenciji se može prisustvovati samo ukoliko se dobije lična pozivnica. Ovo je vrsta zatvorenog kluba u kojem se nalaze samo odabrani. Prema pravilima, članovi kluba imaju pravo da otkriju ono što o čemu se govorilo na sastanku, ali ne bi trebalo da otkrivaju ko je i šta konkretno rekao.

Ove godine su „svjetski moćnici“ raspravljali o brojnim temama. Među njima nije samo populizam u Evropi, vještačka inteligencija i slobodna trgovina, već i pitanja vezana za Rusiju, kao i međunarodna vodeća uloga Sjedinjenih Američkih Država.

​Ustanovljeno je ukupno 12 tema koje se tiču globalnih događaja u svijetu. Obično su većina učesnika Evropljani, a oko trećina su Sjevernoamerikanci. Na konferenciju dolaze i Japanci i vrlo rijetko Rusi. Inače, ove godine na sastanku neće biti predstavnika Rusije, navodi Sputnjik.

Ove godine su među učesnicima holandski lider Mark Rute, njemačka ministarka odbrane Ursula fon der Lajen, kao i bivši američki državni sekretar Henri Kisindžer, koji je stalni član kluba zajedno sa svemoćnim Rokfelerima. Među debitantima je jedan od kardinala Vatikana i premijerka Srbije Ana Brnabić, a među pozvanima su i bivši direktor CIA Dejvid Petreus, generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg, direktor Banke Engleske Mark Karni i drugi.

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj