NAKON UPOZORENJA GLOBAL CIR-a OGLASIO SE MUP KS: Evidentirani vozači koji su jučer blokirali saobraćaj, uskoro kazne

Povodom jučerašnje blokade saobraćajnica u centru Sarajeva, te eventualno organiziranih blokada u narednim danima, Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo obavijestila je građane i učesnike u saobraćaju da su policijski službenici Uprave policije su dana 10.06.2018. godine, tokom blokade saobraćaja uzrokovane nezadovoljstvom vozača cijenama goriva, izvršili evidentiranje vozila kojima su vozači izvršili obustavu saobraćaja na raskrsnici ulica Zmaja od Bosne – Fra Anđela Zvizdovića – Vrbanja i Maršala Tita.

U narednom periodu će, navodi se u saopćenju, biti izvršena provjera vlasnika vozila, a prema licima koja su učestvovala u obustavi saobraćaja na pomenutoj raskrsnici, biti poduzete zakonom predviđene mjere.

“Istovremeno, obavještavamo sve učesnike u saobraćaju, da će policijski službenici Uprave policije i u narednom periodu, prema svim učesnicima u saobraćaju, koji svojim ponašanjem ometaju normalno odvijanje prometa  i na bilo koji način doprinose nezakonitim i nedopuštenim obustavama saobraćaja, poduzimati zakonom predviđene mjere i radnje.

Također, bit će poduzete i odgovarajuće mjere kako bi  odvijanje saobraćaja bilo omogućeno alternativnim pravcima, posebno kada su u pitanju vozila hitne medicinske pomoći i  druga vozila sa prvenstvom prolaza”, navodi se u obavještenju MUP-a KS a povodom jučerašnjih nelegalnih blokada o kojima možete više pročitati ovdje.

 

(Global CIR/BHRT)

Komentiraj