NEDEFINISAN ZVUK! Kuba nije utvrdila od čega je pozlilo Amerikanki

Kuba je otkrila nove detalje o misterioznom incidentu, usljed kojeg je jednoj službenici američke ambasade u Havani pozlilo nakon što je čula “nedefinisane zvuke” u svom domu u Havani, prenosi AP.

Image result for AMERICAN EMBASSY IN HAVANA

Ministarstvo spoljnih poslova Kube saopštilo je da je jedna službenica američke ambasade imala “simptome” nakon što je čula “neidentifikovane zvuke” u svom domu. Kako je navedeno, kubanski istražitelji nisu našli mogući izvor zvuka u njenom domu.

Američki zvaničnici su u petak saopštili da su još dva službenika povučena sa Kube kako bi se testirali na moguće oštećenje mozga. Ukoliko se te sumnje potvrde, to će biti 25. i 26. pacijent u nizu bizarnih incidenata na Kubi, koji su se pojavili prošle godine, a koje u Vašingtonu smatraju “specifičnim napadima”.

Radi se izgleda, o “potencijalno novim slučajevima”, koji još nisu “medicinski potvrđeni”, izjavio je neimenovani predstavnik Stejt departmenta.

AP podsjeća da su američke vlasti izdale upozorenje za državljane SAD u Kini nakon što je jedan službenik konzulata u Guagdžouu, na jugu te zemlje, prijavio slične simptome i čudne zvuke. Na njemu je kasnije potvrđen “medicinski incident”, u skladu sa onima koji su američki diplomati iskusili na Kubi, dodaje agencija.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj