SPLASNUO OPTIMIZAM! Kolinda 2015: Bit ćemo jedna od najbogatijih država svijeta! Kolinda 2018: Hrvatska će nestati!

Optimizam koji je držao tada novopečenu predsjednicu Hrvatske se, blago rečeno, istopio u manje od tri i pol godine.

“Bit ćemo jedna od najrazvijenijih i najbogatijih država Europe i svijeta!”, euforično je obećala Kolinda Grabar Kitarović u siječnju 2015. godine, kad je izabrana za predsjednicu Hrvatske. Uz nju je stajao tadašnji šef HDZ-a Tomislav Karamarko, a Kolinda je Hrvatima obećavala brda i doline.

“Ovo je veličanstvena noć, ali nema mjesta trijumfalizmu. Posao nas čeka. Već večeras idemo raditi za boljitak naše domovine” rekla je Kolinda pa nakon zahvale HDZ-u dodala: “Sada ću morati izaći iz članstva, ali te vrijednosti ostaju u meni i tako će Hrvatska ići naprijed.”

Čime je rezultirao “rad za boljitak domovine” kojeg je euforično najavila Kolinda Grabar Kitarović?

 

Od “najbogatije države  svijeta” do “prijeti nam nestanak države”

Najbolje da tu ocjenu prepustimo Kolindi Kitarović iz 2018. godine. Konkretno, predsjednica je dana predstavljala svoje demografske mjere, pri čemu je izgovorila: “Prijeti nam nestanak naroda i države!”

Danas je novinar Indexa podsjetio predsjednicu da je prije tri i pol godine tvrdila da će Hrvatska biti jedna od najprosperitetnijih zemalja svijeta, na što je Kolinda odgovorila: “Nisam u svom mandatu rekla da će Hrvatska biti jedna od najbogatijih zemalja svijeta, nego sam rekla da vjerujem u to.

Zašto je obećavala besmislene stvari?

“Promijenile su se tri vlade i s nijednom nisam uspjela postići pravu suradnju”, dodala je Kolinda i tako podsjetila na opće poznatu činjenicu – predsjednička obećanja su besmislena jer predsjednica jednostavno nema ovlasti koje bi joj omogućile provođenje vlastitih politika.

Doduše, onda se nameće pitanje: Zašto je prije tri i pol godine tvrdila da će Hrvatska biti jedna od najbogatijih zemalja Europske unije i svijeta? Zašto je davala lažna obećanja?

Odgovor je trivijalan – zato što je zvučalo dobro u tom trenutku slavlja. Sada, kada je posve jasno da je Hrvatska pred demografskim slomom, a predsjednica je u predizbornoj kampanji, odjednom se sjetila demografije.

 

(Global CIR / Index.hr)

Komentarion this Post

  1. realno

    Samo Živi Zid! Samo Vili!

    Reply
  2. Živi Zid!

    Reply

Komentiraj