JEDINI U REGIJI PRIMJENJUJU SAVREMENU METODU: KCUS obavio četiri operacije srca bez otvaranja grudnog koša, prezadovoljni pacijenti već drugi dan kod kuće

U sklopu pozitivnih promjena u KCUS na Klinici za kardiovaskularnu hirurgiju KCUC u protekle tri sedmice urađene su četiri hibridne koronarne revaskularizacije srca. Zahvati su urađeni u hibridnoj sali. Ove procedure ne rade se nigdje u regionu, samo u najboljim svjetskim medicinskim centrima.

To je operacija na srcu bez otvaranja grudnog koša. Prednost procedure je da se skrati boravak pacijenta u bolnici. Pacijent ima optimalnu revaskularizaciju. Podrazumijeva se samo otvaranje međurebarnog prostora u dužini od četiri centimetra.

Iskustva pacijenata

Iskustvo naših pacijenata je odlično. Prema riječima 59 – godišnjeg pacijenta Suada Karahasana, on se vrlo brzo oporavio i vratio svakodnevnim aktivnostima.

Imao sam zdravstvenih tegoba zadnjih 15-tak godina. Na ovoj klinici predhodno mi je urađena kateterizacija i tada je konstatovano da trebam uraditi novi zahvat. Hibridna koronarna revaskularizacija srca urađena mi je prije nekoliko dana. Drugi dan sam otpušten kući.  Svaka čast svim uposlenicima Klinike za kardiovaskularnu hirurgiju, medicinskom timu koji radi ove zahvate na srcu. Nisam vjerovao da imamo ovako opremljenu bolnicu. Želim uputiti pohvalu za KCUS“, rekao je Karahasan.

Pacijent Fadil Husarić je također zadovoljan uslugom koja mu je pružena.

Inače sam iz Maglaja. Hvala ovim ljudima što sam operisan i što se dobro osjećam. Ranije sam ležao u drugim bolnicama, ali nigdje nisam imao ovakvu profesionalnu i stručnu uslugu“, naveo je Husarić.

Vrijedan rad se isplati

Zbog uspješno izvedenih operacija menadžment KCUS izražava veliko zadovoljstvo.

„Pokazujemo da se vrijedan rad isplati. Proširit ćemo  paletu usluga na Klinici za kardiovaskularnu hirurgiju kupovinom dva seta instrumenata za mikrohirurške operacije“, rekla je prof. dr. Sebija Izetbegović, generalna direktorica KCUS.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj