SVJETSKO PRVENSTVO U RUSIJI: Srbija golom Kolarova savladala Kostariku

Reprezentacija Srbije je danas u okviru grupe E na Svjetskom prvenstvu minimalnim rezultatom 1:0 savladala Kostariku i tako došla do izuzetno važne pobjede na otvaranju Mundijala.

Izabranici Mladena Krstajića su tokom cijelog susreta imali terensku inicijativu i ozbiljnije šanse, dok je u nekoliko navrata i Kostarika zaprijetila. Prvu šansu vidjeli smo već u 12. minuti, kada je šut Mitrovića lagano odbranio Navas.

Nakon toga je uslijedio nešto mirniji period, izdvajamo šut Kalva s vrha šesnaesterca, ali nije bio precizan. Nepopularnim rezultatom 0:0 otišlo se i na odmor.

U drugom dijelu Srbija je krenulo ofanzivnije ka golu Navasa. Prvu šansu i do tada najbolju vidjeli smo u 51. minuti, kada je Mitrović imao situaciju jedan na jedan s Navasom, ali jedinica Reala brani njegov šut.

Svega pet minuta kasnije najljepši trenutak na utakmici.

Kolarov je iz slobodnjaka sa nekih 20 metara fenomenalno pogodio rašlje golmana Navasa za veliko slavlje igrača i navijača Srbije.

Nakon toga Srbija, očigledno svjesno, prepustila je terensku inicijativu Kostariki, koja nije uspjela stvoriti ozbiljniju šansu za gol i eventualno izjednačenje.

Ostalo je do kraja 1:0 za Srbiju.

U istoj grupi večeras igraju Brazil i Švicarska.

 

(global CIR/Agencije)

Komentiraj