I POLIGRAF POKAZAO NELOGIČNOSTI: Ko je pomagao novinaru?

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da je novinar Stefan Cvetković završio davanje izjave policiji, izvještaj je dostavljen tužiocu i sada je tužilaštvo na potezu, a Cvetković će se tokom dana vratiti kući, živ i zdrav.

Ministar je, gostujući u jutarnjem programu RTS-a, rekao da je u cijelom slučaju i samoj Cvetkovićevoj izjavi bilo nelogičnosti, što je, kaže, pokazao i poligraf.

“Na primjer, jedan od ključnih faktora je bio da je sat pronađen ispod vozila, sa tog sata smo uzeli sve otiske i uzorke DNK i utvrdili da se tu nalaze samo Stefanovi otisci”, rekao je Stefanović.

Navodeći druge nelogičnosti, on je naveo da su očevici izjavili da su na licu mjesta čuli normalan razgovor ljudi koji je trajao neko vrijeme i nakon toga prestao, dok Stefan kaže da su ga izvukli iz kola i prebacili…

“Nelogično je i to što je rekao da je praćen, da se zaustavio na jednoj pumpi i da je tu bilo i vozilo koje ga je pratilo. Mi smo pregledali snimke za cijeli dan i ustanovili da nema ni njegovog niti bilo kod drugog vozila”, kaže ministar.

Postoje, dodaje, i nekoliko pitanja za koja je poligraf pokazao da Cvetkovićev iskaz nije tačan.

“Očekujem da će Stefan sarađivati sa organima istrage i da će morati da bude dobar građanin i tužiocima da sve informacije, da će se sjetiti svega čega treba da sjeti. Jedno od pitanja je i da li je u ovome učestvovao neko iz njegovog ličnog okruženja. On je rekao da nije, a poligraf je pokazao da to nije tačno”, istakao je Stefanović.

Izrazio je očekivanje da će Cvetković dati sva razjašnjenja “jer je potpuno jasno da je u ovome učestvovalo više lica, pa da vidimo ko sve i zašto”.

“Stefan će danas biti u svojoj kući, on je sve vrijeme bio na bezbjednom mjestu, urađene su sve zdravstvene analize, dobro je — živ je i zdrav”, rekao je ministar.

On je zaključio da će ovaj slučaj morati da se razriješi, istakavši da je Srbija stabilna i bezbjedna zemlja, gde se ne dešavaju teški slučajevi kao u nekim drugim evropskim zemljama.

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj