(VIDEO) SUMRAK CIVILIZACIJE: Djeca vrište u kavezima dok ih odvajaju od roditelja, a carinici zbijaju šale

Već danima Ameriku potresaju informacije o prisilnom razdvajanju djece ilegalnih migranata od svojih roditelja. Nedavno su se pojavile i snimke djece koja su zatvorena u prostoru ograđenom žičanom ogradom u Teksasu, a ProPublica je objavila audio snimke djece u dobi od 4 do 10 godina koja plaču i zazivaju svoje roditelje i rodbinu.

Snimci šokirali Ameriku: Djeca odvojena od roditelja plaču u kavezima

Podsjetimo, zbog politike ‘nulte tolerancije’ u svrhu sprečavanja ilegalne imigracije u razdoblju od šest tjedana tijekom travnja i svibnja 2000 djece razdvojeno je od svojih roditelja. Zbog toga su se protiv takve politike administracije američkog predsjednika Donalda Trumpa pobunile njegova supruga Melania Trump, ali i Laura Bush, supruga bivšeg američkog predsjednika Georgea W. Busha.

Na snimkama koje je objavila ProPublica čuje se plač djece zatvorene u žičanim kavezima u jednom od kampova na američko-meksičkoj granici u kojem pogranični agenti drže djecu razdvojenu od roditelja – ilegalnih migranata.

Na snimci se čuje dječji plač, ali i pogranični agent koji, komentirajući plač djece odvojene od roditelja, govori: “Imamo pravi orkestar ovdje. Nedostaje još samo dirigent.”

Istovremeno su objavljene i videosnimke djece zatočene u žičanim kavezima u velikom pograničnom centru u teksaškom mjestu McAllen.

Snimke uplakane djece i djece zarobljene u žičanim kavezima munjevito su obišle društvene mreže i, logično, izazvale burne reakcije svih onih koji smatraju da se radi o, najblaže rečeno, nehumanoj praksi, prenosi Index. U jednom momentu se čuje šestogodišnja djevojčica iz Salvadora koja konsultante moli da nazovu njenu teku, čiji je broj memorisala u slučaju da je razdvoje od porodice. “Mama mi je rekla da mogu ići sa tetkom, a da će ona doći po mene čim bude mogla“, kaže djevojčica.

 

(Global CIR/Agencije)

 

Objavljeno u:
  1. […] nekoliko država svijeta, Tramp je odlučio nasilno stati u kraj i ekonomskim migrantima iz Meksika. Svijet je sa zgražanjem mogao proteklih mjeseci gledati scene protjerivanja migranata i njihovih porodica, ili pak nasilnog odvajanja žena i djece na granici. […]

Komentiraj