‘WELCOME TO AMERICA’: Trump jedva čekao da vidi novu naslovnicu Timea sa svojim licem, a onda je stiglo ovo

Magazin Time upravo je novim brojem fino napao Donalda Trumpa koji se nedavno pitao hoće li završiti na njihovoj naslovnici nakon sastanka s Kim Jong-unom. Američki predsjednik, naime, zaista jest završio na naslovnici, ali ne onako kako si je možda zamišljao.

Ilustracija, složena od fotografija, prikazuje Trumpa kako gleda dolje, prema malenoj djevojčici izbjeglici koja plače, dok u pozadini piše: “Welcome to America” (“Dobrodošli u Ameriku”).

Priča iza fotografije

Dijete na naslovnici je honduraška djevojčica čija je slika obišla svijet nakon što ju je na američkoj granici snimio Gettyjev fotograf John Moore. Malena je plakala i gledala dok su njezinu mamu policajci pretraživali i ispitivali, prije nego što su ih razdvojili.

“I sam sam otac, stoga mi je bilo jako teško gledati ove obitelji dok su ih zaustavljali, znajući da će ih uskoro razdvojiti”, rekao je kasnije Moore. “Vidio sam im na licima da nemaju pojma što će se upravo dogoditi”, ispričao je Moore kojem je mama djevojčice tada ispričala da je s kćeri putovala mjesec dana kako bi u Americi mogla tražiti azil.

 

 

(Global CIR/Telegram/ Agencije)

 

Komentiraj