LIBERIJSKA VLADA: Nismo povukli priznanje o nezavisnosti Kosova

Liberijska vlada danas je demantirala izvještaje da je Liberija prekinula diplomatske odnose s Kosovom kao što je prethodno tvrdilo srbijansko ministarstvo vanjskih poslova zbog čega je Priština optužila Beograd za širenje lažnih vijesti. 

– Vlada Republike Liberije želi demantirati izvještaje u nekim međunarodnim i društvenim medijima o njenom opozivanju diplomatskih odnosa s Republikom Kosovo – stoji u priopćenju ministarstva vanjskih poslova objavljenom na njegovoj internetskoj stranici.

U priopćenju se navodi da je Liberija jedna od prvih zemalja koje su priznale suverenitet Kosova 30. maja 2008., pošto je Kosovo proglasilo nezavisnost, te da ostaje privržena zajedničkom priopćenju o uspostavljanju diplomatskih odnosa.

Dvije države nastavljaju uživati zajedničko povjerenje i prijateljstvo, navodi se na stranici liberijskog ministarstva.

Srbijanski ministar vanjskih poslova Ivica Dačić kazao je da je Liberija prije dva dana obavijestila ministarstvo vanjskih poslova da poništava ranije priznanje Kosova, te da je notu o povlačenju priznanja datiranu 20. juna 2018., koju je pokazao i novinarima, Dačiću predao je u Beogradu njegov liberijski kolega Milton Findlej (Findlay).

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj