DANAS NA SP-u: Argentina hvata posljednju slamku spasa, Danska pred plasmanom u osminu finala

Slikovni rezultat za argentina reprezentation russia

grupi C od 16:00 sati u okviru 3. kola igraju Danska i Francuska te Australija i Peru.

Francuska je u ovoj grupi već izborila plasman u osminu finala, a za potvrdu prvog mjesta u grupi potreban joj je bod protiv Danske. Bod je potreban i Danskoj kako bi osigurala mjesto u osmini finala, ali joj ni bod neće biti potreban ako Australija ne pobijedi Peru.

Danska ima šanse da osvoji i prvo mjesto u grupi, a za to joj je potrebna pobjeda protiv Francuske. Australija za plasman u osminu finala treba pobjedu protiv Perua te poraz Danske od Francuske te da uz to nadoknadi negativnu gol-razliku u odnosu na Dance. Gol-razlika Danske iznosi 2:1, a Australije 2:3.

Peru je ostao bez šansi za plasman u drugi krug.

Mečevi 3. kola grupe D igraju se od 20:00 sati, a sastaju se Hrvatska i Island te Argentina i Nigerija.

Hrvatska je već izborila plasman u osminu finala te je pri tome skoro osigurala i prvo mjesto u grupi pošto ima mnogo bolju gol-razliku od Nigerije, jedine reprezentacije s kojom može biti bodovno izjednačena nakon 3. kola. Stoga selektor Zlatko Dalić pred meč s Islandom najavljuje izmiješanu postavu.

Ipak, tri preostale reprezentacije su u velikim brigama. Nigerija za osminu finala treba remi protiv Argentine te remi ili poraz Islanda od Hrvatske. U slučaju pobjede protiv Argentine, Nigerija je siguran putnik u osminu finala.

Argentina treba pobjedu protiv Nigerije te pobjedu ili remi Hrvatske protiv Islanda. Argentina može do osmine finala i uz pobjedu Islanda nad Hrvatskom, ali u tom slučaju Gaučosi moraju savladati Nigeriju te nadjačati gol-razliku Islanđana. Gol-razlika Islanda je 1:3, a Argentine 1:4.

Island mora slaviti protiv Hrvatske ako želi zadržati šanse za plasman u drugi krug. U tom slučaju potrebno je da Nigerija ne pobijedi Argentinu te da Island nadjača gol-razliku tima koji bude bodovno izjendačen s njim.

Grupa C

3. kolo: Danska – Francuska (16:00 sati, Lužniki, Moskva)
3. kolo: Australija – Peru (16:00 sati, Fišt, Soči)

Grupa D

3. kolo: Nigerija – Argentina (20:00 sati, Krestovskij, Sankt Peterburg)
3. kolo: Island – Hrvatska (20:00 sati, Rostov Arena, Rostov na Donu)

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj