PRELJEVENI ‘JESTIVIM ZLATOM’! U Berlinu prodata najskuplja porcija ćevapa na svijetu, novac otišao u humanitarne svrhe

U okviru projekta “Baška Ćevap”, koji se održava u Berlinu, prodata je najskuplja porcija ćevapa na svijetu, za rekordnih 1.500 eura.

U Berlinu prodata najskuplja porcija ćevapa na svijetu

Ćevapi preliveni 24- karatnim jestivim zlatom, servirani su u predivnoj garnituri sarajevskog kazandžije Mirsada Brkanića.

Projekat  “Baška Ćevap” organizovan je povodom osnivanja humanitarne fondacije “Jedno srce za djecu”, čija misija će biti da pomogne djeci u razvoju u BiH.

Prvi donator koji je kupio ove ćevape je Osman Felić iz Gate kod Bihaća, koji živi u Berlinu, a koji je veliki prijatelj i čest gost restorana ‘Sarajevo Inn Grunewald’.

Veći dio sredstava od prodaje ćevapa biće podijeljen u humanitarne svrhe u BiH. Za sada je prodato pet porcija po cijeni od 1.500 eura, a donator je u znak zahvalnosti dobio servis na poklon.

“Razgovarao sam sa nekoliko prijatelja o pokretanju jedne fondacije koja bi dala doprinos pomoći siromašnima, uz poseban akcenat na djecu. Ova inicijativa urodila je plodom u samom startu, i uskoro ću posjetiti nekoliko škola u BiH”, kaže Mirsad Fikić, vlasnik restorana “Sarajevo Inn Grunewald”.

Projekat pod nazivom “Baška Ćevap” održan je u sklopu proslave treće godišnjice restorana “Sarajevo Inn Grunewald” u Berlinu, koju su proslavili gosti i prijatelji uz bogat muzički program.

 

(Global CIR/NN)

 

Komentiraj