NAJVEĆA REGIONALNA FILMSKA SMOTRA: Predstavljeni članovi žirija 24. Sarajevo Film Festivala

Sarajevo Film Festival (SFF) predstavio je članove žirija za četiri kategorije takmičarskog programa na ovogodišnjem 24. izdanju jednog od najvećih okupljanja filmskih radnika u regionu.
Predstavljeni članovi žirija 24. Sarajevo Film Festivala

Predsjednik žirija takmičarskog programa za igrani film biće iranski reditelj Asghar Farhardi, a osim njega o dobitniku nagrade “Srce Sarajeva“ odlučivaće još: Judita Franković Brdar (Hrvatska), Mike Goodridge (Velika Britanija), Brigitte Lacombe (Francuska) i Ana Urushadze (Gruzija).

docu-ziri2018

Leena Pasanen (Njemačka), Luciano Rigolini (Švajcarska) i Mila Turajlić (Srbija) biće u žiriju takmičarskog programa u kategoriji dokumentarni film. Žiri takmičarskog programa za kratki film radiće u sastavu: Konstantina Kotzamani (Grčka), Antoneta Alamat Kusijanović (Hrvatska), Ena Sendijarević (Holandija i BiH).

kratki-ziri2018

I na kraju, žiri takmičarskog programa za studentski film čine: Richard Kwietniowski (Velika Britanija), Andrea Rudert (Njemačka) i Neven Samardžić (BiH).

student-ziri2018

Oni će donijeti odluku o ovogodišnjim dobitnicima nagrada Srce Sarajeva, a pobjednici će biti proglašeni na svečanoj ceremoniji koja će biti održana 16. augusta.

Sarajevo Film Festival, njegovo 24. izdanje, održaće se od 10. do 17. augusta ove godine.

 

 

(Global CIR/Agencije)

Komentiraj